Θεσ/νίκη: Τίμησαν τους πεσόντες πυροσβέστες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσ/νίκη: Τίμησαν τους πεσόντες πυροσβέστες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Τους συναδέλφους πυροσβέστες, που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, τη ζωή τους, για να κάνουν το καθήκον τους και να προστατεύσουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους, τίμησε σήμερα στη διάρκεια μιας λιτής τελετής, το Πυροσβεστικό Σώμα της Θεσσαλονίκης.

Την «Ημέρα Μνήμης των Πεσόντων Πυροσβεστών», όπως έχει καθιερωθεί η 12η Νοεμβρίου, τίμησαν σήμερα εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συντονιστικού Επιχειρήσεων, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Αλεξανδρείας.

Υπό κανονικές συνθήκες, όπως ήταν η προ του Covid 19 εποχή, τη συγκεκριμένη επέτειο συνήθιζαν να τιμούν με την παρουσία τους, πλήθος εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας αλλά και των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, όπως είχε συμβεί πέρυσι. Φέτος ωστόσο, λόγω των αυστηρών μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, παρίσταντο επισήμως μόλις τέσσερα μέλη από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, υπό τον Επιχειρησιακό Συντονιστή με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Υποστράτηγο ΠΣ Σπυρίδωνα Βαρσάμη, ενώ το προσωπικό του ΠΣ εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης.

Και η σημερινή τελετή, πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Ηρώο των Πεσόντων Πυροσβεστών, στο οποίο φέτος, μετά την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, στεφάνι κατέθεσε συμβολικά μόνο ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η Πυροσβεστική οικογένεια πληρώνει βαρύ τίμημα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Πρώτος στη λίστα των δικών μας ηρώων ο Δόκιμος Πυροσβέστης Κων/νος Πούλιος, που έχασε τη ζωή του 78 χρόνια πριν, ενώ στην ιστορική μας διαδρομή, μέχρι σήμερα, άλλοι 61 συνάδελφοι θυσίασαν τη ζωή τους. Τελευταίοι, στο μακρύ κατάλογο των πεσόντων, ο Εθελοντής Πυροσβέστης Πλεξίδας Παναγιώτης και ο Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Δεσποτόπουλος Γεώργιος» , ανέφερε μεταξύ άλλων η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, που αναγνώστηκε στη διάρκεια της τελετής.

Όπως είπε ο κ. Βαρσάμης, σε δηλώσεις του στο GRTimes.gr, φέτος η απόφαση της ηγεσίας ήταν, αντί στεφάνων, να κατατεθεί ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για τους πληγέντες του μεγάλου σεισμού στη Σάμο. Ο ίδιος, σημείωσε πως το Πυροσβεστικό Σώμα από την ίδρυση του, αγωνίζεται για τη διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και της Ελληνικής Πολιτείας και δίνει διαρκώς “αγώνα” για να διατηρήσει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα, ακόμη και στις σημερινές δύσκολες στιγμές.

“Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς τους συναδέλφους που έφυγαν μακριά από τις οικογένειες τους, μακριά από τα σπίτια τους. Και δεν τιμάμε μόνο τους συναδέλφους, αλλά και τις οικογένειες τους, τα παιδιά τους, τους γονείς, τις μητέρες, τους πατέρες, τα αδέλφια, όλους αυτούς που τους λείπουν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι που με αυταπάρνηση έπεσαν στον βωμό του καθήκοντος”, ανέφερε μεταξύ άλλων από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης.

Δείτε τι δήλωσε:

Σημειώνεται ότι ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» έχει καθιερωθεί η 12η Νοεμβρίου, ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από 78 χρόνια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διώροφο οίκημα επί της οδού Θεοτοκοπούλου, στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ