«Thess Clean -Thess Green»: Εκπαίδευση στην Κυκλική Οικονομία με πρωτότυπες δράσεις για μικρούς και μεγάλους

«Thess Clean -Thess Green»: Εκπαίδευση στην Κυκλική Οικονομία με πρωτότυπες δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Το Φεστιβάλ Thess Clean -Thess Green, το 1ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, επιφυλάσσει στους επισκέπτες του, μικρούς και μεγάλους, μία σειρά εμπνευσμένων δράσεων που θα ψυχαγωγήσουν, ενημερώσουν και εκπαιδεύσουν το κοινό στις πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας με τρόπους πρωτότυπους και διασκεδαστικούς!

Οι δράσεις ξεκινούν από αύριο το πρωί, 02 Ιουνίου, ημέρα έναρξης του Φεστιβάλ, στις 10:00 π.μ. στους χώρους της ΔΕΘ-Helexpo,  περίπτερο 16, και θα διαρκέσουν σε όλο το τριήμερο λειτουργίας του, έως και το Σάββατο 05 Ιουνίου.

Δύο Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, ένα από την Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το γνωστό σύστημα του μπλε κάδου, το οποίο βραβεύθηκε στο φετινό διαγωνισμό των Green Awards 2022 με τα Gold & Platinum Awards ως η πλέον επιτυχημένη δράση «Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης παιδιών για την Ανακύκλωση Συσκευασιών» και ένα από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κάθε Κουτί Μετράει» εγγυώνται να ενθουσιάσουν τα παιδιά με πλήθος πρωτοποριακών, διαδραστικών παιχνιδιών, εκπαιδεύοντάς τα, παράλληλα, στην αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών και αλουμινένιων κουτιών.

Διασκέδαση, ψυχαγωγία και περιβαλλοντική εκπαίδευση εγγυώνται, ακόμη, τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης της Ανατολικής Αναπτυξιακής και του Σωματείου Μορφογέννεσις, αλλά και του Θιάσου Θέατρο Πολυθέαμα, με παιχνίδια ομαδικά και επιτραπέζια, quiz, κατασκευές, οπτικοακουστικό υλικό, εικαστικά δρώμενα και θεατρικές παραστάσεις! Παράλληλα, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα είναι παρόν και έτοιμο να διασκεδάσει τα παιδιά με εμπνευσμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης στον τομέα της ανακύκλωσης, της κυκλικής οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Φυσικά, η Τέχνη δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το Φεστιβάλ μίας πόλης φιλότεχνης όπως η Θεσσαλονίκη! Ο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης MOMus έχουν ετοιμάσει τα δικά τους πρωτότυπα προγράμματα με … χρώματα, πινέλα και …έμπνευση, βοηθώντας τα παιδιά αλλά και το γενικό κοινό να εξοικειωθούν με τις έννοιες και τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας.

Παράλληλα, τόσο οι μικροί επισκέπτες όσο και οι μεγάλοι θα ανακαλύψουν πρωτότυπους και δημιουργικούς τρόπους επανάχρησης ρούχων στο Βιωματικό Εργαστήριο επανάχρησης ρούχων της East-West Greece αξιοποιώντας τα σε χρηστικές ή καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπληρώνουν, καθημερινά, εκθέσεις και ενημερωτικές ημερίδες, ανοιχτές στο κοινό, με τη συμμετοχή Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, της ΕΣΗΕΜ-Θ, φορέων της πόλης -επαγγελματικών, διοικητικών και σχετικών με τη διαχείριση αποβλήτων.

Με την πρωτοβουλία του αυτή, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σταθερά ευαισθητοποιημένος και ενεργός στο θέμα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος, πρωτοπορεί  αλλά και αποδεικνύει έμπρακτα τον υψηλό βαθμό ενεργοποίησής του στα αιτούμενα της ευαισθητοποίησης των δημοτών του, της αλλαγής νοοτροπίας σχετικά με την απόρριψη των αστικών αποβλήτων και της στροφής προς μία ορθολογικότερη, «πράσινη» διαχείριση τους.

Σημειώνεται πως η είσοδος στο Φεστιβάλ, όλες τις ημέρες λειτουργίας του, θα είναι δωρεάν ενώ, παράλληλα, θα διατίθεται και ελεύθερο πάρκινγκ.

Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top