Θεσσαλία: Ένας θάνατος από λεπτοσπείρωση και δύο νοσηλείες μετά τις πλημμύρες

Θεσσαλία: Ένας θάνατος από λεπτοσπείρωση και δύο νοσηλείες μετά τις πλημμύρες

Το τελευταίο 24ωρο έχουν προσέλθει στα ΤΕΠ των μονάδων υγείας 1.272 πολίτες, εκ των οποίων 32 έχουν καταγραφεί με λοίμωξη του γαστρεντερικού και 86 με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν οι 49 είχαν θετικό έλεγχο για κορωνοϊό. «Παρατηρείται μία μικρή αύξηση της αναλογικής νοσηρότητας γαστρεντερίτιδας και λοίμωξης του αναπνευστικού, χωρίς να υπερβαίνουν όμως τα αναμενόμενα στο συγκεκριμένο πληθυσμό», είπε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 6 νέες νοσηλείες με γαστρεντερίτιδα και 15 νέες με λοίμωξη του αναπνευστικού. «Δεν παρατηρείται συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις υπό επιτήρησης περιοχές» είπε ο κ. Σερέτης. Σχετικά με κρούσματα λεπτοσπείρωσης είπε ότι σήμερα δεν διαγνώστηκε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης ανέρχεται στα 9, εκ των οποίων ένας ασθενής έχει καταλήξει και 2 νοσηλεύονται.

Τέλος συνεχίζονται οι εμβολιασμοί έναντι του τετάνου και της ηπατίτιδας Α. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί έναντι του τετάνου 1.761 άτομα και 164 παιδιά έναντι της ηπατίτιδας Α.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top