Θεσσαλονίκη: 1.500 κωδωνοφόροι ξεσήκωσαν την παραλιακή-Έκλεψε την παράσταση η παρέλαση (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: 1.500 κωδωνοφόροι ξεσήκωσαν την παραλιακή-Έκλεψε την παράσταση η παρέλαση (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Χρήστος Νανούσης

Με τη μεγάλη παρέλαση που ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο και κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους ολοκληρώθηκε το 6ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 1500 συμμετέχοντες από την Ελλάδα αλλά και από βαλκανικές χώρες, όπως Βουλγαρία, Ρουμανία κ.α. ξεσήκωσαν την πόλη υπό τους ήχους των κουδουνιών τους και των ιδιαίτερων χωρών τους.

Παράλληλα, πλήθος κόσμου εκμεταλλεύτηκε τις καλές καιρικές συνθήκες και έσπευσε στην παραλία, όπου απαθανάτισε τους δεκάδες συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Η δράση «Οι Δρόμοι του Κουδουνιού» που ξεκίνησε στις 23 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται σήμερα (3/3) περιλάμβανε εκθέσεις, ομιλίες, εργαστήρια που ως στόχο είχαν να «ρίξουν φως» σε τελετουργίες που επιβιώνουν μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τιμώντας τόσο την παράδοση όσο και την πρωτόγονη και διαχρονική ανάγκη επιβίωσης των κοινοτήτων.

Η τελευταία δράση μάλιστα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους, με ένα υπαίθριο βιωματικό εργαστήρι για παιδιά από 4 έως 11 ετών με τίτλο «Γίνε».

Τέλος, το 6ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Folknet και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις φωτογραφίες του GRTimes:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα για την παρέλαση κωδωνοφόρων

Θεσσαλονίκη: Κορυφώνεται το 6ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας-Σήμερα η μεγάλη παρέλαση

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top