Θεσσαλονίκη: 103 χρόνια ζωής για τον σύλλογο αποφοίτων Παπαφείου Ορφανοτροφείου-«Επιβιώσαμε σε δύσκολες εποχές»

Θεσσαλονίκη: 103 χρόνια ζωής για τον σύλλογο αποφοίτων Παπαφείου Ορφανοτροφείου-«Επιβιώσαμε σε δύσκολες εποχές»

Πρόκειται για μια ομάδα αποφοίτων του ιστορικού Ορφανοτροφείου που μετρά ήδη 103 χρόνια ζωής αφού ιδρύθηκε το 1926. Παιδιών, που αποφοίτησαν από το Παπάφειο και θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να κρατήσουν δεσμούς με το Ορφανοτροφείο. Για εκείνους ήταν σημείο αναφοράς τόσο για την προσωπική όσο και την επαγγελματική τους ζωή.

Ρεπορτάζ: Στρατής Λημνιός

«Με αυτόν τον τρόπο τιμάμε μέχρι σήμερα το μεγάλο ευεργέτη Ιωάννη Παπάφη εξαιτίας του οποίου χιλιάδες παιδιά κατάφεραν να γίνουν χρήσιμα και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας παρά το γεγονός ότι μεγάλωσαν χωρίς οικογένεια. Βέβαια μπορεί να έλειπε η πατρική και μητρική φιγούρα στη ζωή τους, όμως, όλα αυτά τα παιδιά εμπνεύστηκαν από την αγάπη και την τεράστια αγκαλιά που εισέπραξαν από το μεγάλο ευεργέτη. Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν μεσοδρομίος σύλλογος συνεχίζει να υπάρχει και να προσφέρει υπηρεσίες στο σύνολο των αποφοίτων με τη συνδρομή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου που είναι άλλωστε και ο πρόεδρος του Παπαφείου Ιδρύματος.

Επιπλέον με τη συνδρομή του Βασίλη Κιοσσέ ο οποίος εκπροσωπεί τους αποφοίτους στη διοίκηση του Παπαφείου με κύριο στόχο την διευθέτηση προβλημάτων που κατά καιρούς εμφανίζονται στο σύλλογο. Σημαντικό ρόλο παίζουν και επιχειρηματίες που μας στηρίζουν κατά καιρούς και με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε και επιβιώνουμε στα δύσκολα χρόνια που ζήσαμε αλλά και σε αυτά που διαφαίνονται δυστυχώς. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε εποχές που οι δωρεές είδαν έως ένα βαθμό την κατιούσα ευτυχώς για εμάς βρίσκονται άνθρωποι που μας στηρίζουν μας εμπιστεύονται και με τη δική τους συμβολή καταφέρνουμε και διατηρούμε ζωντανό το σύλλογο. Μια τέτοια περίπτωση είναι του κ. Βασίλη Ρόκου γιου του αείμνηστου πολιτικού Γιώργου Ρόκου που βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα του ο οποίος ήταν φιλάνθρωπος συνεχίζει το έργο στη μνήμη του αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι με αξίες και διάθεση προσφοράς”, λέει ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων Παπαφείου Ορφανοτροφειου μιλώντας στο GRTimes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top