Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για ακόμη δύο εμπρηστικές επιθέσεις

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για ακόμη δύο εμπρηστικές επιθέσεις

Την ευθύνη για δύο εμπρηστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, ανέλαβε η αναρχική οργάνωση «αναρχικοί/ες ενάντια στη λήθη».

Πρόκειται για μία επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο πρώην στρατιωτικού στις 10/1/2022, αλλά και τα γκαζάκια που τοποθετήθηκαν στις 27/1/2022 σε είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή Ιπποκρατείου.

Όπως αναφέρει η οργάνωση σε κείμενό της σε ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, «δε αυτή τη συγκυρία εμείς ως αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του κινήματος και ως σάρκα από τη σάρκα των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την:

Τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του….», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10/1/2022 «στην οδό… στις Συκιές Θεσσαλονίκης στις 10/01/22. Αφιερώνουμε τη συγκεκριμένη δράση στην εκκενωμένη κατάληψη Στέκι στο Βιολογικό».

Σχετικά με την επίθεση στην περιοχή του Ιπποκρατείου, σημειώνουν:

«Τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του…. στην οδό….. στην περιοχή Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης στις 27/01/22. Αυτή η δράση ήταν ο δικός μας φόρος τιμής στην επέτειο των Ιμίων».

*Φωτογραφία Αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι «Πυρήνες Άμεσης Δράσης» πίσω από την επίθεση στο γραφείο του Θ. Αλεξόπουλου

Θεσσαλονίκη-Βιασμός 24χρονης: Γκαζάκια σε γραφείο δικηγόρου που εμπλέκεται στην υπόθεση (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Βιασμός στην Θεσσαλονίκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει τον δικηγόρο Θ. Αλεξόπουλο μετά τις καταγγελίες της 24χρονης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top