Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκυνηγητό, καταστροφές, χημικά, πέτρες και βανδαλισμοί στο ΑΠΘ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκυνηγητό, καταστροφές, χημικά, πέτρες και βανδαλισμοί στο ΑΠΘ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί τις τελευταίες ώρες ο χώρος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στο campus, για την περιφρούρηση και τη συνέχιση των έργων κατασκευής βιβλιοθήκης, στο πρώην “Στέκι στο Βιολογικό”. Γύρω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και την Πρυτανεία η ατμόσφαιρα “μυρίζει μπαρούτι”, με αντιεξουσιαστές και ΜΑΤ να συγκρούονται κατά διαστήματα και να εκτοξεύουν οι μεν πέτρες, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα και οι δε να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Το “καζάνι” στο ΑΠΘ “βράζει” εδώ και ημέρες, με αφορμή την κατασκευή της βιβλιοθήκης παρουσία των ΜΑΤ, με μέλη συλλογικοτήτων, φοιτητικών συλλόγων και αντιεξουσιαστών να αντιτίθεται.

Σήμερα (10/5), η διαμαρτυρία ξεκίνησε μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, αλλά γρήγορα τα πνεύματα οξύνθηκαν. Η παρουσία ΜΑΤ στο χώρο του Πανεπιστημίου και ανδρών της Ασφάλειας στο χώρο κατασκευής της βιβλιοθήκης πυροδότησε νέες εντάσεις, με τις δύο πλευρές να “συγκρούονται” μπροστά από τη ΣΘΕ.

Μάλιστα, ομάδα μελών αντιεξουσιαστών φέρονται να εισήλθαν και να ταμπουρώθηκαν στη ΣΘΕ, από όπου και εκτόξευαν νέα αντικείμενα, με τους Αστυνομικούς να κάνουν “έφοδο” και να προχωρούν στην προσαγωγή τουλάχιστον ενός ατόμου, μέχρι στιγμής.

Η ένταση “μεταφέρθηκε” αμέσως μετά στο κτίριο της Πρυτανείας, όπου ομάδα ατόμων μετέτρεψε το ισόγειο σε … λαμπόγυαλο. Έσπασε τζαμαρίες και κατέβασε τα στόρια για να εισβάλει σε αυτήν, με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να ενισχύονται και την ομάδα να πετά εκ νέου πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι μέχρι και αυτή την ώρα, οπότε παραμένουν στο χώρο τόσο όσοι αντιδρούν, όσο και οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε τις φωτογραφίες του GRTimes:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΘ: Νέα επεισόδια μπροστά από το κτίριο της διοίκησης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την ΣΘΕ – Μία προσαγωγή (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Άγνωστοι ρήμαξαν τα πάντα στον χώρο εργασιών της νέας βιβλιοθήκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της παρουσίας αστυνομικών – Συνεχίζονται οι εργασίες στο Βιολογικό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top