Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκαν γιατροί του νοσοκομείου Έδεσσας για μίζες από ιατρικά υλικά

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκαν γιατροί του νοσοκομείου Έδεσσας για μίζες από ιατρικά υλικά

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης συνολικά οκτώ άτομα για παράνομες προμήθειες ορθοπεδικών υλικών στο νοσοκομείο Έδεσσας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης 

Πρόκειται για τέσσερις γιατρούς ορθοπεδικούς και συγγενικά πρόσωπα που παραπέμφθηκαν να δικαστούν για απιστία στην υπηρεσία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, κατά περίπτωση. Το συνολικό ύψος της ζημιάς υπολογίστηκε σε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους αποδόθηκαν και ανέφεραν ότι δεν προέβησαν σε καμία παρανομία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τέσσερις γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου της Έδεσσας κατείχαν θέσεις διευθυντών και επιμελητών Α’ και Β’ της ορθοπεδικής κλινικής.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης περιγράφονται συνολικά 181 περιπτώσεις ορθοπεδικών επεμβάσεων, κυρίως κατά τη διετία 2008-2009.

Καταλογίζεται σε έναν από τους κατηγορούμενους, που διετέλεσε διευθυντής στην ορθοπεδική κλινική, ότι χρηματιζόταν από συγκεκριμένες προμηθεύτριες εταιρείες προκειμένου να χρησιμοποιεί τα ορθοπεδικά υλικά τους στα χειρουργεία που εκτελούσε.

Ο συγκεκριμένος κατηγορείτο και για “ξέπλυμα βρώμικου χρήματος” όπως και 4 συγγενείς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκαν γιατροί του νοσοκομείου Έδεσσας για μίζες από ιατρικά υλικά

Κρήτη: Συλλήψεις γιατρών – μαϊμού που έδιναν ψεύτικες συμβουλές

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top