Θεσσαλονίκη: Χρησιμοποιούν τα κομμένα δέντρα ως «σταχτοδοχεία» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Χρησιμοποιούν τα κομμένα δέντρα ως «σταχτοδοχεία» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ασυνείδητοι πολίτες χρησιμοποιούν τα κομμένα δέντρα της πόλης ως «σταχτοδοχεία» και κάδους σκουπιδιών-«Πετούν μέσα στους κορμούς των κομμένων δέντρων, σκουπίδια τα οποία δεν ανακυκλώνονται, καταστρέφοντας συνεχώς το περιβάλλον» τονίζει στο GRTimes, o αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.

Ρεπορτάζ: Ελένη Μητσάλη 

Θλιβερή είναι σε πολλές περιπτώσεις η εικόνα που αντικρίζουν οι Θεσσαλονικείς, αλλά και οι τουρίστες καθώς ασυνείδητοι πολίτες έχουν μετατρέψει τους κορμούς των κομμένων δέντρων σε σταχτοδοχεία ή κάδους απορριμμάτων, καθώς πετούν ανεξέλεγκτα κάθε είδους σκουπίδια μέσα σε αυτά, την ώρα που σε απόσταση ελάχιστων μόλις μέτρων υπάρχουν κάδοι.

Μία βόλτα στην οδό Τσιμισκή είναι αρκετή, προκειμένου ο καθένας να εντοπίσει την εικόνα με τους κομμένους κορμούς και στο εσωτερικό τους, όλων των ειδών τα απορρίμματα όπως, πλαστικά μπουκάλια, αποτσίγαρα, συσκευασίες τροφίμων, σφουγγάρια, εισιτήρια λεωφορείων, ρυπαίνοντας το περιβάλλον και «τραυματίζοντας» την εικόνα της πόλης.

Παρά τους πολυάριθμους κάδους διαφόρων χρωμάτων και χρησιμότητας, που έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο της πόλης, όπως μπλε, πράσινοι και υπόγειοι, ορισμένοι ασυνείδητοι πολίτες επιλέγουν να πετούν τα απορρίμματά τους μέσα στις κουφάλες των δέντρων αλλά και στη μέση του δρόμου.

Ε. Θεοτοκάτος: «Δεν θέλουν να κουβαλήσουν τα σκουπίδια τους ούτε δυο μέτρα-Τα πετάνε όπου βρουν»

«Δεν είναι δυνατόν να μην σεβόμαστε το περιβάλλον. Ξεκίνησε η εποχή του κλαδέματος και πρέπει να κόψουμε όποια δέντρα είναι ξερά, άρρωστα και επικίνδυνα, για να μπορέσουμε να τα αντικαταστήσουμε με καινούργια, τα οποία θα φυτευτούν. Τα κλαδιά που κόβονται απομακρύνονται την ίδια μέρα ή την επομένη το πρωί. Πρέπει να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας και βεβαίως το περιβάλλον που ανήκει σε όλους. Ο σεβασμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αν θέλουμε να ζήσουμε σε μια πόλη καθαρή και όμορφη, όπως είναι η Θεσσαλονίκη.

Δεν χρειάζεται να την βρωμίζουν, ενώ δίπλα από τα δέντρα υπάρχουν κάδοι. Απορώ γιατί να μην τα μεταφέρουν δύο μέτρα παρακάτω και να τα πετάξουν στους κάδους και τελικά τα πετούν όπου βρουν. Ακόμη και μέσα στα δέντρα υπάρχουν σκουπίδια τα οποία δεν ανακυκλώνονται και καταστρέφουν το περιβάλλον. Λυπάμαι που οι πολίτες δεν ανταποκρίνονται στις καλές προσπάθειες που γίνονται» ανέφερε στο GRTimes, o αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.

Δείτε τις φωτογραφίες του GRTimes:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βασιλιάς Κάρολος: Πότε θα γίνει η τελετή στέψης του – Αναλυτικά το τελετουργικό

Τσαγατάι Ερτσιγιές: Ποιος είναι ο νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα

Δ. Θεσσαλονίκης: Λευκές Νύχτες του Φ. Ντοστογιέφσκι στο Φεστιβάλ Δημητρίων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top