Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί, οι οποίοι τάσσονται κατά της αξιολόγησης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως λένε οι εκπαιδευτικοί, με το μέτρο της αξιολόγησης τα σχολεία κατηγοριοποιούνται σε «καλά» και «κακά» και υπογραμμίζουν ότι είναι πλέον ανοικτός ο κίνδυνος «λουκέτων».

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, τονίζει ότι «η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών έχει ως αποκλειστικό στόχο να μεταφερθούν οι ευθύνες του κράτους στους εκπαιδευτικούς και να στοχοποιηθούν τα δημόσια σχολεία και οι εκπαιδευτικοί για τις διαχρονικές ελλείψεις και αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος, που στην ουσία αποτελούν πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων».

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννα Λαθήρα, χιλιάδες εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα έχουν κλείσει σήμερα τα σχολεία τους και συμμετέχουν δυναμικά “σε μια απεργία τιμής και αξιοπρέπειας του κλάδου μας”, επισημαίνοντας ότι “ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δε μας τρομοκρατεί”.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της 4ης ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Παπαστεργίου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί τον νόμο Χατζηδάκη, ο οποίος έφερε τον μεσαίωνα στα εργασιακά δικαιώματα και βγάζει την απεργία – αποχή παράνομη επιχειρώντας να τρομοκράτη τους εκπαιδευτικούς.

Τη συγκέντρωση στηρίζει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας με τον πρόεδρο της, Θανάση Κοκονά, να τονίζει ότι, “διεκδικούμε εδώ και τώρα να παρθούν τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με ασφάλεια”, υπογραμμίζοντας ότι “είμαστε στον πρώτο μήνα λειτουργίας των σχολείων και τα κρούσματα όλο και μεγαλώνουν”.

Θυμίζουμε ότι σήμερα εκδικάζεται η έφεση “Κεραμέως” με την οποία ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση, αλλά και να κριθεί άμεσα εκτελεστέα.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια αναμένονται και σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ