Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για παράσταση της Μ. Ντενίση που διακόπηκε

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για παράσταση της Μ. Ντενίση που διακόπηκε

Τις διαμαρτυρίες μερίδας θεατών προκάλεσε η διακοπή της θεατρικής παράστασης «κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» που ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με την υπογραφή της πρωταγωνίστριας Μιμής Ντενίση και τη συμμετοχή άλλων σπουδαίων ηθοποιών.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, η παράσταση δεν ολοκληρώθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στην μικροφωνική εγκατάσταση. Οι θεατές δεν ήταν δυνατόν να ακούσουν τους διαλόγους των ηθοποιών και έτσι πραγματοποιήθηκε μια διακοπή στο πρώτο μέρος για την αποκατάσταση του ήχου.

Μετά το διάλειμμα, το ίδιο έγινε, στην αρχή του δεύτερου μέρους της παράσταση ενώ η Μιμή Ντενίση, εμφανώς ενοχλημένη, ανακοίνωσε από σκηνής την οριστική διακοπή της παράστασης για εκείνη την ημέρα και έτσι έπεσε η αυλαία.

Όπως μεταφέρουν στο GRTimes άνθρωποι που βρέθηκαν στο θέατρο, η παραγωγή αρνήθηκε να επιστρέψει το αντίτιμο των εισιτηρίων τους, λέγοντας ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέλθει να παρακολουθήσει την υπόλοιπη παράσταση, μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου.

Θεατές της παράσταση, επισημαίνουν ότι στους όρους αγοράς εισιτήριών αναφέρεται ότι: “Σε περίπτωση οριστικής ματαίωσης της εκδήλωσης από υπαιτιότητα της Εταιρείας, τότε θα επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό του αντιτίμου του Εισιτηρίου”.

Τι λέει εταιρεία παραγωγής

Η εταιρεία παραγωγής «People Entertainment Group Ticket Division» απαντάει ότι το προηγούμενο απόσπασμα αφορά σε οριστική ματαίωση, δηλαδή πλήρους αδυναμίας διεξαγωγής κάποιας εκδήλωσης.

Και αντιπαραθέτει το εξής: ” Σε περίπτωση διακοπής και ματαίωσης της εκδήλωσης για λόγους ανωτέρας βίας, τριάντα (30) τουλάχιστον λεπτά μετά την έναρξης της, θεωρείται ολοκληρωμένη και δεν επαναλαμβάνεται. Στην περίπτωση αυτή, τα εισιτήρια δεν εξαργυρώνονται”.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι προσφέρει στους κατόχους εισιτηρίων της παράστασης τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν εκ νέου ολόκληρη, σε οποιαδήποτε ημερομηνία εξυπηρετεί. Η δυνατότητα ακύρωσης και εξαργύρωσης των εισιτηρίων δεν παρέχεται.

Ως «ανωτέρα βία» χαρακτηρίζει «κάθε γεγονός τυχερό και απρόβλεπτο που δεν μπορεί να αποτραπεί ακόμη και με την επίδειξη άκρας επιμέλειας και σύνεσης». Όσον αφορά το περιστατικό του Σαββάτου σημειώνει τα εξής: «Το να προκύψει κάποιο τεχνικό πρόβλημα σε μηχάνημα το οποίο συντηρείται και φυλάσσεται κατά τα προβλεπόμενα, δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί κανείς να προβλέψει. Οι τεχνικοί που βρίσκονταν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έκαναν ό,τι ήταν δυνατό ώστε να πραγματοποιηθεί το πρώτο μέρος της παράστασης, το οποίο έχει διάρκεια 1 ώρα και 38 λεπτά, καθώς και περίπου 20 λεπτά από το δεύτερο μέρος, δηλαδή πραγματοποιήθηκαν και παρακολουθήσατε τα 3/4 της παράστασης.

Καθώς δεν πρόκειται για μονοήμερη εκδήλωση αλλά για θεατρικό έργο το οποίο πραγματοποιείται και σε επόμενες ημερομηνίες, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε το υπολειπόμενο τμήμα της παράστασης σε οποιαδήποτε ημερομηνία σας εξυπηρετεί».

Επιστολή δικηγόρου

Ανάμεσα στους θεατές της συγκεκριμένης παράστασης ήταν και ο γνωστός ποινικολόγος Χαράλαμπος Αποστολίδης, μετά της συζύγου του.

Ο δικηγόρος απέστειλε επιστολή στην εταιρεία παραγωγή αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Η λύση που μας προτείνετε αγνοεί τον κόπο στον οποίο υποβληθήκαμε να έρθουμε στο θέατρο, να αποχωρήσουμε άπρακτοι από αυτό παρακολουθώντας αυτά τα περίφημα 3/4 που αναφέρετε σε δόσεις, γεγονός πρωτάκουστο και πρωτοφανές για θεατρική παράσταση και μάλιστα τόσο αξιόλογη. Ούτε το πρόγραμμα μου- επαγγελματικό και οικογενειακό – μας επιτρέπει εμένα και το σύζυγο μου μέχρι τις 18/02 να προγραμματίσουμε να ξαναδούμε μια παράσταση, η οποία από δίκη σας και μόνο ευθύνη διεξήχθη κατά τον τρόπο που γνωρίζετε ήδη ή το υπολειπόμενο 1/4 αυτής, όπως μας προτείνατε, διότι μια θεατρική παράσταση είναι έργο τέχνης και πολιτισμός και δεν έχει σχέση με το μανάβη της γειτονιάς που του πληρώσαμε για ένα κιλό ντομάτες και μας έστειλε 750 γρ και στη διαμαρτυρία μας, απαντάει ότι θα μας στείλει και τα 250 γρ που λείπουν.Άλλωστε είναι πολύ αμφίβολο, ακόμη κι αν βρούμε το χρόνο, να μας τοποθετήσετε στις θέσεις που είχαμε επιλέξει και πληρώσει (4η σειρά στο κέντρο)».
Καταλήγοντας, ο κ. Αποστολίδης σημειώνει ότι «η απάντηση μας αυτή δεν αναιρεί ουδέ κατ’ ελάχιστον την αγάπη και την εκτίμηση μας προς την κύρια Ντενίση και τον θίασο της» ενώ επισημαίνει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια κατά της εταιρείας παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μιμή Ντενίση: Μια παράσταση για τη Θεσσαλονίκη και τα γλυπτά του Παρθενώνα (video)

Πάει για… Netflix η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση

Τιμήθηκαν, συγκινήθηκαν και συγκίνησαν η Χάρις Αλεξίου και η Μιμή Ντενίση (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top