Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για το κλίμα – Σεβαστείτε την επιθυμία μας για ζωή (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για το κλίμα – Σεβαστείτε την επιθυμία μας για ζωή (ΦΩΤΟ)

Διαμαρτυρία για το κλίμα πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Κρατώντας πανό με συνθήματα, τονίζουν ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης και οφείλουμε να κινητοποιηθούμε τόσο τοπικά και εθνικά όσο και παγκόσμια. Επισημαίνουν δε, ότι «έχουμε ελάχιστα χρόνια μπροστά μας για να δράσουμε πριν να είναι πολύ αργά. Για μία μάχη που δεν αφορά πια τις μελλοντικές γενιές, αλλά την παρούσα», καλώντας τον κόσμο να δράσει.

Σε σχετική τους ανακοίνωση, σημειώνουν ότι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η βιοποικιλότητα καταρρέει, ξηρασίες και τυφώνες γίνονται όλο και πιο βίαιοι, ο αέρας γίνεται ακατάλληλος για αναπνοή στις πόλεις αλλά και σε κάθε κυβικό μέτρο της ατμόσφαιρας, το επίπεδο της θάλασσας ολοένα και ανεβαίνει, οι φυσικοί πόροι ετησίως εξαντλούνται όλο και γρηγορότερα. «Εμείς είμαστε ανάμεσα σε όλα αυτά, με παραπάνω από 340% αύξηση της καμένης έκτασης στην Ελλάδα με σημαντικότερες πυρκαγιές αυτές στην Βόρεια Εύβοια, στην Βαρυμπόμπη, στο Τατόι, στην Ηλεία και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας», εξηγούν, διερωτώμενοι, «πόσες ανθρώπινες ζωές χρειάζεται να χαθούν για να λάβετε σοβαρά μέτρα αντιμετώπισης για την Κλιματική Αλλαγή».

Όπως επισημαίνουν, σήμερα η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση που είχε να αντιμετωπίσει ποτέ, επαναλαμβάνοντας τις αναφορές της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC), λέγοντας πως «είναι ξεκάθαρες: 50% μείωση των εκπομπών CO2 μέχρι το 2030 είναι η μόνη μας ευκαιρία να αποφύγουμε την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας πάνω από τους 1,5°C και τις καταστροφικές συνέπειες για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τη φύση».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top