Θεσσαλονίκη: Δόθηκε η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Θεσσαλονίκη: Δόθηκε η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Σε τροχιά εκκίνησης τίθεται το έργο της κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος, καθώς, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, δόθηκε η προέγκριση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του μουσείου.

Σύμφωνα με τον Δήμο, οι διαδικασίες με τις οποίες ήταν επιφορτισμένες οι υπηρεσίες του προχώρησαν με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς σε υλοποίηση δέσμευσης, την οποία είχε αναλάβει ο δήμαρχος για χορήγηση της προέγκρισης μέσα στον τρέχοντα μήνα. Παράλληλα, ο Δήμος επισημαίνει ότι έχει στηρίξει το έργο της δημιουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην πράξη, έχοντας συμβάλει κατά τρόπο αποφασιστικό στην επίλυση σειράς προβλημάτων, που επί σειρά ετών δημιουργούσαν προσκόμματα στην εξέλιξη του έργου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διέθεσε πάνω από 10 στρέμματα γης, εξασφαλίζοντας την κατάλληλη χωροθέτηση του Μουσείου, τη δημιουργία των απαραίτητων προς αυτό προσβάσεων αλλά και τη διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης και κοινόχρηστων χώρων. Παράλληλα με την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος, ο σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 100 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο θα περιλαμβάνει τμήμα της διαδρομής που ακολουθεί η Πορεία Μνήμης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο μνημείο κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αιματηρή συμπλοκή στα Λαδάδικα – Δύο τραυματίες (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: “Μαύρο χάλι” η κίνηση στις εκπτώσεις – Ενστάσεις των Εμπορικών Συλλόγων για τον νέο νόμο 5019/2023

Κιβωτός του Κόσμου: Υπόμνημα δια των συνηγόρων του καταθέτει σήμερα ο πατέρας Αντώνιος

Σάμος: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών – Αγνοούνται 4 άτομα

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα

Φλόριντα: Τρεις νεκροί από πυρά ενόπλου – Σκοτώθηκε δημοσιογράφος ενώ έκανε ρεπορτάζ (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top