Θεσσαλονίκη: Δύο «γέφυρες ζωής» με διαφορά πέντε λεπτών για τη διακομιδή βρέφους και εγκύου

Θεσσαλονίκη: Δύο «γέφυρες ζωής» με διαφορά πέντε λεπτών για τη διακομιδή βρέφους και εγκύου

Δύο «γέφυρες ζωής» με διαφορά περίπου πέντε λεπτών «έστησαν» αστυνομικοί το απόγευμα της Παρασκευής (12/8), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ώστε να διακομισθούν στο νοσοκομείο ένα βρέφος μόλις έξι μηνών από την Κοζάνη και μία έγκυος, η οποία έχρηζε ιατρική παρακολούθησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Παρασκευής (12/8) αστυνομικοί από υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκαν ότι χρειάζεται η συνδρομή τους, για την άμεση μεταφορά βρέφους, μόλις έξι μηνών, το οποίο μεταφερόταν εκείνη την ώρα εκτάκτως από την Κοζάνη στη Θεσσαλονίκη.

Επί τόπου πληρώματα της αστυνομίας, αποτελούμενα από περιπολικά και δίκυκλα, έστησαν μία «γέφυρα ζωής», ανοίγοντας δρόμο, ώστε να κινηθεί το ασθενοφόρο όσο γίνεται πιο γρήγορα και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Το βρέφος διακομίσθηκε στο Γ.Ν. Ιπποκράτειο για να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη.

Πέντε λεπτά αργότερα ωστόσο η αστυνομία ενημερώθηκε ότι απαιτείται η συνδρομή της και σε έτερο περιστατικό διακομιδής ασθενούς σε νοσοκομείο. Τα πληρώματα της αστυνομίας κινήθηκαν αστραπιαία και άνοιξαν δρόμο, για να μεταφερθεί μία έγκυος γυναίκα, από περιοχή της Θεσσαλονίκης στο Γ.Ν. Ιπποκράτειο.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Γέφυρα ζωής» για τη διακομιδή βρέφους από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top