Θεσσαλονίκη: Έκκληση φοιτητών στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποσυρθεί η ΕΛΑΣ από το ΑΠΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Έκκληση φοιτητών στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποσυρθεί η ΕΛΑΣ από το ΑΠΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ, ώστε να ζητήσει από το Bήμα την απόσυρση των Αστυνομικών Δυνάμεων από το campus.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Στο Bήμα ανέβηκε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης το μέλος του ΔΣ Φοιτητικού Συλλόγου Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Σαμπίνα Κουρίδη κάνοντας έκκληση σε όσους παρευρέθηκαν στην αίθουσα, να βρεθεί ένας τρόπος για να απομακρυνθούν οι Αστυνομικές δυνάμεις από το campus, διότι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΑΠΘ έχει σταματήσει την εύρυθμη λειτουργία του.

«Υπάρχει ένα ψήφισμα, το οποίο έχει κατατεθεί, έχει περάσει από μια σειρά φοιτητικών συλλόγων και ουσιαστικά βρισκόμαστε εδώ αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΘ εδώ και πάρα πολλούς μήνες πλέον και με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες», όπως επισήμανε.

«Απευθύνουμε έκκληση και προς το Δημοτικό Συμβούλιο, να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να αποσυρθούν οι Αστυνομικές Δυνάμεις από το Ίδρυμα καθώς έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση, όπου το Πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί, αλλά παραμένει κλειστό για τους φοιτητές και ανοιχτό εν τέλη για μια Αύρα, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και άπειρες δυνάμεις της Αστυνομίας.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτό το διάστημα στο ΑΠΘ θυμίζει πολύ σκοτεινές εικόνες. Είναι παρά πολλά τα παραδείγματα στο campus, όπου έχουν διακοπεί μαθήματα και υπάρχει μια πολύ μεγάλη δυσλειτουργία στο πώς κυλάει εύρυθμα η εκπαιδευτική διαδικασία» ανέφερε ακόμη κατά τη διάρκεια της ομιλίας το μέλος του φοιτητικού συλλόγου».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από φοιτητές του ΑΠΘ έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο να τονίσουν την αντίθεση τους για τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (ΟΠΠΙ) εντός του campus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΘ: 11 περιστατικά αστυνομικής βίας «ζωντανεύουν» στα σκαλιά της ΣΘΕ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μελέτη ΑΠΘ: Οι πιθανότητες για νέο ισχυρό σεισμό στη Φλώρινα τις επόμενες δεκαετίες

ΑΠΘ: Νέα περιπολία των ΟΠΠΙ – Αποχώρησαν μετά από κινητοποίηση φοιτητών (ΦΩΤΟ) 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top