Θεσσαλονίκη: Ένας γιατρός απέμεινε για ολόκληρη την ΩΡΛ του «Παπανικολάου»-Έκκληση για προσλήψεις

Θεσσαλονίκη: Ένας γιατρός απέμεινε για ολόκληρη την ΩΡΛ του «Παπανικολάου»-Έκκληση για προσλήψεις

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Μόλις ένας γιατρός απέμεινε, από τους τέσσερις συνολικά που υπηρετούσαν στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου-Ο ίδιος μάλιστα έχει επιφορτιστεί και με την εκπαίδευση οκτώ ειδικευόμενων γιατρών που υποστηρίζουν το νοσοκομείο-Τι αναφέρουν στο GRTimes το μέλος του ΔΣ των Εργαζομένων, Ελένη Σιώτου και ο διευθυντής Β΄ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος-«Θα γίνουν προσλήψεις», λέει ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης

Εικόνα… διάλυσης φαίνεται ότι παρουσιάζει η Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου. Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, ο διευθυντής της κλινικής έχει συνταξιοδοτηθεί, ο διευθυντής της κλινικής ΕΣΥ έχει παραιτηθεί, ενώ στις 10 Ιουνίου φεύγει ένας επικουρικός
Ωτορινολαρυγγολόγος, ο οποίος έχει λάβει το υπόλοιπο των ημερών της άδειάς του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες οι γιατροί της κλινικής επισήμαναν στην 3η ΥΠΕ πως θα δημιουργηθεί «κενό» στην ΩΡΛ, απευθύνοντας αίτημα για έκδοση προκήρυξης, αλλά και αίτημα για πρόσληψη επικουρικού γιατρού. Το κενό αυτό ωστόσο δεν έχει αναπληρωθεί, ενώ τα επείγοντα χειρουργεία πραγματοποιούνται σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

«Η κλινική ήταν εξιδεικευμένη και στους όγκους-Το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και έξι μήνες»

«Εκ των πραγμάτων, η κλινική δε γίνεται να λειτουργήσει με έναν γιατρό καθώς έχει πρωινή, απογευματινή, βραδινή βάρδια αλλά και εφημερίες», λέει στο GRTimes η πρώην πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Εργαζόμενων του νοσοκομείου Παπανικολάου, Ελένη Σιώτου.

«Ενώ η διοίκηση γνώριζε ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με έναν γιατρό εδώ και έξι μήνες, καθώς ο διευθυντής της ΩΡΛ είχε κάνει γνωστό ότι συνταξιοδοτείται, δεν καλύφθηκε το κενό. Πλέον υπάρχει ένας ειδικός και ένας επικουρικός γιατρός, που έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες της άδειάς του και έπειτα λήγει η επικουρία του, οπότε θα αποχωρήσει», όπως περιγράφει επιπλέον η ίδια, επιβεβαιώνοντας ότι «αναβάλλονται συνεχώς χειρουργεία, ενώ μένουν χωρίς αγωγή πολύ σοβαρά περιστατικά».

Σύμφωνα με την κ. Σιώτου, η συγκεκριμένη κλινική εξειδικεύεται στα περιστατικά όγκων. «Πρόκειται για μία από τις καλύτερες κλινικές στην Ελλάδα, λειτουργεί εδώ και 33 χρόνια με πρωτοποριακό έργο, ενώ κάθε χρόνο, πραγματοποιεί 800 χειρουργεία», όπως λέει, εξηγώντας παράλληλα ότι «το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν αναπτύξει όγκο, χρειάζονται έπειτα  νοσηλεία και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν πολλά, έχοντας μόλις έναν γιατρό διαθέσιμο». Όπως ακόμη λέει, δημιουργείται πρόβλημα προφανώς και για όλα τα υπόλοιπα περιστατικά, καθώς «ασθενείς υποφέρουν με ωτίτιδα, ή οτιδήποτε άλλο».

Επιπροσθέτως, η ίδια επισημαίνει ότι η ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Παπανικολάου χρειάζεται τέσσερις με πέντε γιατρούς προκειμένου να καταστεί λειτουργική.

Καπραβέλος: Από το χειροκρότημα, φτάσαμε στο κλείσιμο τμημάτων

Δριμύ κατηγορώ προς πάσα κατεύθυνση απηύθυνε ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Το θέμα θα έχει πολύ μεγάλες προεκτάσεις, γιατί έχει μείνει ένα γιατρός για ολόκληρη κλινική», όπως μεταφέρει ο ίδιος στο GRTimes. «Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι δεν είναι μόνο η πανδημία. Λυπάμαι πάρα πολύ που κλινικές με τεράστια συμβολή αφέθηκαν και έφθασαν σε αυτό το σημείο», λέει ακόμη, περιγράφοντας επιπλέον πως «πρέπει επειγόντως να προκηρυχθούν θέσεις».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ίδιος, «είναι ζήτημα του πολιτισμού μίας χώρας να ενισχύει το Σύστημα Υγείας της. Δε γίνεται από το χειροκρότημα, να φτάσαμε στο κλείσιμο τμημάτων».

Μπογιατζίδης: Γίνονται οι ενέργειες για την πρόσληψη του προσωπικού-Κανένα τμήμα δεν έχει κλείσει

«Κανένα τμήμα του νοσοκομείου Παπανικολάου δεν έχει κλείσει», μεταφέρει στο GRTimes από τη δική του πλευρά, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

«Έχουμε μεταβιβάσει το αίτημα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στο νοσοκομείο και αναμένουμε να εγκριθεί, διότι εμείς οφείλουμε να αναπληρώνουμε τα κενά», όπως ακόμη λέει.

Ο ίδιος επιπλέον σημειώνει ότι «σας διαβεβαιώ πως δεν υπάρχει θέμα με την εξυπηρέτηση στην εφημέρευση», επιβεβαιώνοντας ότι «τα σοβαρά χειρουργεία πραγματοποιούνται σε άλλα νοσοκομεία της πόλης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άλμπερτ Μπουρλά: Είμαστε κοντά στο στόχο για θεραπεία του καρκίνου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top