Θεσσαλονίκη: Εταιρεία απέκρυψε αγαθά αξίας πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ

Θεσσαλονίκη: Εταιρεία απέκρυψε αγαθά αξίας πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ

Η μη ορθή υποβολή δηλώσεων για ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών αξίας πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ διαπιστώθηκε στον φορολογικό έλεγχο που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε εταιρεία παροχής νοσηλευτικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος προέβησαν σε έλεγχο των ενδοκοινοτικών συναλλαγών μέσω συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών Φ.Π.Α. (VIES – VAT Information Exchange System) της εν λόγω εταιρείας και, όπως προέκυψε, δεν είχαν δηλωθεί ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών από την Ολλανδία, ύψους:

-253.343,55- ευρώ, για το φορολογικό έτος 2022 και

-948.286- ευρώ, για το φορολογικό έτος 2023.

Παράλληλα, κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν λειτουργούσε σε καμία από τις δηλωθείσες εγκαταστάσεις της, αλλά σε έτερο μισθωμένο χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, τόσο κατά τον επιτόπιο έλεγχο όσο και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, η εταιρία δεν παρέδωσε ούτε προσκόμισε στοιχεία, κατά παράβαση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Για τα ευρήματα συντάχθηκε σχετική έκθεση και θα ενημερωθεί το αρμόδιο Ελεγκτικό Κέντρο και τελωνειακή Αρχή για την βεβαίωση σχετικών παραβάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με αστυνομική παρουσία ο πρώτος γάμος ομόφυλων στη χώρα-Δέχθηκαν απειλές

Υπερτουρισμός: «Δεν αντέχει άλλο η Σαντορίνη» λέει ο δήμαρχος Θήρας Ν. Ζώρζος

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top