Θεσσαλονίκη: Φουλάρουν τα ξενοδοχεία εν όψει 29ης Agrotica – Πληρότητες στο 90%

Θεσσαλονίκη: Φουλάρουν τα ξενοδοχεία εν όψει 29ης Agrotica – Πληρότητες στο 90%

«Sold out» είναι σχεδόν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης τις ημέρες διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Agrotica, η οποία και εκείνη, μετά την αναβολή της τον Ιανουάριο του 2022, λόγω πανδημίας, επιστρέφει με «sold out» συμμετοχές. Ο Οκτώβριος κινείται με ανοδικούς ρυθμούς, ωστόσο αβεβαιότητα στους ξενοδόχους επικρατεί για τους επόμενους δύσκολους μήνες του χειμώνα.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Επί τέσσερις ημέρες η ‘καρδιά’ του αγροτικού επιχειρείν θα χτυπάει στη Θεσσαλονίκη, εν όψει 29ης  Agrotica, η οποία ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 1.650 εκθετών από 49 χώρες.

Η συγκεκριμένη Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, η οποία πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια, και ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση μετά covid εποχή (σ.σ. η 28η Agrotica είχε γίνει 30/1 – 2/2/2020), συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επιχειρήσεων από Ελλάδα και εξωτερικό, εταιριών γεωργικών μηχανημάτων και φαρμάκων, πώλησης εφοδίων, οίκων που αντιπροσωπεύουν γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Sold out η 29η Agrotica, σε… φόντο κρίσης για τον αγροτικό τομέα

Τα ξενοδοχεία για τις ημέρες διεξαγωγής της 29ης Agrotica, 20 – 23 Οκτωβρίου, καταγράφουν υψηλές πληρότητες, της τάξεως του 80%, πλησιάζοντας ακόμη και το 90%. Ωστόσο, μέχρι τη στιγμή του ρεπορτάζ μας, όπως ενημερώνεται το GRTimes.gr, υπάρχουν ελεύθερα δωμάτια που μπορούν να εξυπηρετήσουν ενδιαφερόμενους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής.

«Από την 86η ΔΕΘ και μετά, έχει έρθει η κανονικότητα» δηλώνει χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) Ανδρέας Μανδρίνος μεταφέροντας μια συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συγκεκριμένη εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπύρου: Τι θα δουν οι επισκέπτες στην 29η Agrotica (HXHTIKO)

Ερωτηθείς ο κ. Μανδρίνος για τις τιμές ενοικίασης των δωματίων για αυτές τις ημέρες, όπως εξηγεί, πρόκειται για τιμές έκθεσης, όπου κατά τη διάρκεια όλων των κλαδικών εκθέσεων που διεξάγονται στην πόλη ισχύει ένας διαφορετικός τιμοκατάλογος σε σχέση με ένα κανονικό Σαββατοκύριακο. «Είναι λίγο πιο αυξημένες» αναφέρει ο κ. Μανδρίνος.

Γεμάτοι εδώ και τρεις μήνες

Με πολύ καλές πληρότητες για το Σεπτέμβριο αλλά και για τον Οκτώβριο κινούνται τα περισσότερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, και σ’ αυτό έχει βοηθήσει αφενός η επιστροφή στην κανονικότητα, αφετέρου η διεξαγωγή των εκθέσεων (της 86ης ΔΕΘ το Σεπτέμβριο και των κλαδικών το υπόλοιπο διάστημα).

«Για την Agrotica είμαστε γεμάτοι εδώ και πολύ καιρό, τουλάχιστον τρεις μήνες πριν» δηλώνει στο GRTimes.gr η Ανατολή Καπνίδου director of sales & revenue 4άστερου ξενοδοχείου επί της οδού Μοναστηρίου.

Σύμφωνα με την ίδια, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έκθεση είχε αναβληθεί τον Ιανουάριο, που ήταν η αρχική της διεξαγωγή, όπως κάθε χρόνο, και μεταφέρθηκε για τον Οκτώβριο του 2022, «αρχικά είχαμε στεναχωρηθεί, όμως δείξαμε εμπιστοσύνη στην απόφαση της διοίκησης της ΔΕΘ Helexpo, και τώρα είμαστε πάλι γεμάτοι».

Ήδη, έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη εκθέτες που προετοιμάζονται για την παρουσία τους στην 29η Agrotica, και η κορύφωση θα είναι από Πέμπτη 20/10, ημέρα έναρξης της έκθεσης όπου θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνιά της από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

«Υπάρχει τεράστια ζήτηση, από Πέμπτη 20/10 δεν έχουμε διαθέσιμο δωμάτιο» αναφέρει η κα. Καπνίδου υπογραμμίζοντας ότι το ‘παρών’ θα δώσουν πολυπληθείς αποστολές εταιριών.

Καλές πληρότητες, άστοχη η ημερομηνία διεξαγωγής

Αντίθετη άποψη σχετικά με τις συγκεκριμένες ημερομηνίες διεξαγωγής της 29ης Agrotica έχει ο Παναγιώτης Ζελελίδης διευθυντής πεντάστερου ξενοδοχείου στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Όπως ο ίδιος εξηγεί στο GRTimes.gr η αναβολή της Agrotica τον περασμένο Ιανουάριο δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα διεξαχθεί (20 – 23 Οκτωβρίου).

«Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας, που ούτως ή άλλως, τα ξενοδοχεία της πόλης θα είχαν δουλειά, ενώ ο Ιανουάριος είναι ένας ‘νεκρός’ μήνας» εξηγεί ο κ. Ζελελίδης υπογραμμίζοντας πως αρκετοί εκθέτες ακύρωσαν τη συμμετοχή τους διότι δεν τους βόλευε ο συγκεκριμένος μήνας.

Γεμάτες και οι αργίες της 28ης Οκτωβρίου

Έντονη είναι η ζήτηση για διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, την οποία ακολουθεί Σαββατοκύριακο, δημιουργώντας έτσι ένα ‘δυνατό’ τριήμερο.

«Υπάρχει ζήτηση για την 28η Οκτωβρίου, για διήμερα αλλά και τριήμερα» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος.  Αυτό ωστόσο που ανησυχεί τον ίδιο, και κατ’ επέκταση τον ξενοδοχειακό κλάδο της πόλης, είναι οι δύσκολοι μήνες του χειμώνα. «Για Νοέμβριο και Δεκέμβριο, δεν έχουμε προκρατήσεις, ο κόσμος είναι πολύ επιφυλακτικός» δηλώνει με προβληματισμό ο κ. Μανδρίνος, γεγονός που οφείλεται βεβαίως στην ενεργειακή κρίση και στις υπέρογκες αυξήσεις σε αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης.

Μείγμα πελατολογίου για την 28η Οκτωβρίου

Ως τον μήνα των γκρουπ χαρακτηρίζει τον Οκτώβριο η κα. Καπνίδου, director of sales & revenue 4άστερου ξενοδοχείου επί της Μοναστηρίου, εξηγώντας πως είναι ένας μήνας με ιδανικές καιρικές συνθήκες, με πολλές αεροπορικές πτήσεις και με πολλούς Ευρωπαίους αλλά και Αμερικάνους να ταξιδεύουν απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα της εποχής.

«Ουσιαστικά έχουμε ένα μείγμα πελατών, που άλλοι είναι για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, και κάποιοι άλλοι για το Σαββατοκύριακο» αναφέρει υπογραμμίζοντας πως για εκείνες τις ημέρες αναμένουν πελάτες από Κεντρική και Νότια Ελλάδα αλλά και από Γερμανία, Ιταλία, Ισραήλ, Αμερική κτλ.

Ικανοποιημένος για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου δείχνει και ο κ. Ζελελίδης διευθυντής 5άστερου ξενοδοχείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με πληρότητες που αφορούν διήμερα αλλά και τριήμερα και πελάτες Έλληνες κυρίως από τη Νότια Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αργίες 26ης – 28ης Οκτωβρίου: «Αγγίζουν» το 100% δημοφιλείς προορισμοί – Παράπονα από τουριστικούς πράκτορες

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει αύριο το αστεράτο ‘Monasty Ηotel’ της Marriott

Ανοίγει το MonAsty, Autograph Collection στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

ΟΤΘ: Η Θεσσαλονίκη ταξιδεύει παντού με όχημα το “Treat yourself with…Thessaloniki” (ΦΩΤΟ)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top