Θεσσαλονίκη – Γιαννάκος: Σε αναστολή 750 εργαζόμενοι – Γεμάτες οι ΜΕΘ

Θεσσαλονίκη – Γιαννάκος: Σε αναστολή 750 εργαζόμενοι – Γεμάτες οι ΜΕΘ

Στη λειτουργεία των δημοσίων νοσοκομείων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΔΕΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, χαρακτηρίζοντάς την «επισφαλή», ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι οι ελλείψεις προσωπικού εντάθηκαν, λόγω του ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας. Παράλληλα, σημείωσε ότι μειώθηκε και ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ.

Ειδικότερα, σε σημερινές του δηλώσεις έξω από το Ιπποκράτειο, ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι έχουν τεθεί σε αναστολή 750 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 230 προσωπικό εξειδικευμένο για ΜΕΘ, ότι οι κλίνες ΜΕΘ από 193 που ήταν τον περασμένο Μάρτιο-Απρίλιο έχουν μειωθεί σε 75 -κι αυτές είναι γεμάτες-, αλλά και ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι που περιμένουν μέχρι και 24 ώρες για να μπουν σε ΜΕΘ.

Ανέφερε ακόμη ότι λόγω των αναστολών εργασίας, από τις 250 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούσαν στα περιφερειακά νοσοκομεία της Κ. Μακεδονίας, τώρα λειτουργούν 100, σημείωσε ότι κανείς από τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή δεν αναπληρώθηκε και ότι το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία δεν έχει πάρει άδεια για τρίτη περίοδο.

Απηύθυνε δε έκκληση στο υπουργείο Υγείας, να επιστρέψουν στα νοσοκομεία όσοι τέθηκαν σε αναστολή και να συνεχίσουν να εργάζονται με δύο rapid test την εβδομάδα, τηρώντας τα μέσα ατομικής προστασίας, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ