Θεσσαλονίκη: Γιατροί βραβεύτηκαν για τη συνεισφορά τους στην καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Γιατροί βραβεύτηκαν για τη συνεισφορά τους στην καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Γιατροί εν ενέργεια, υφυπερετήσαντες, αλλά και φορείς τιμήθηκαν σήμερα, Τετάρτη (29/6) στη Θεσσαλονίκη για τη συνεισφορά τους στην καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Λίγο μετά τις 20:00 μ.μ. εν ενέργεια γιατροί, αφυπηρετήσαντες και φορείς της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την ιδιαίτερη ευαισθησία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που είχαν και έχουν για παιδιά με καρκίνο.

Συνολικά απονεμήθηκαν 23 βραβεύσεις, ενώ το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας , ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Χ. Αηδονόπουλος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ν. Νίτσας. Την αρχή έκανε ο κ. Ζέρβας με την απονομή της πλακέτας στην Κατριού-Νικολακάκη Δωροθέα, ενώ οι απονομές συνεχίστηκαν, όπως η βράβευση της Iωάννας Σακελάρη από την Μαρία Σαμαρά με μεγάλο φιλανθρωπικό έργο (του Όμιλος ΣΑΜΑΡΑΣ).

«Το αισιόδοξο είναι πως ένα ποσοστό του 80% των παιδιών αυτών βγαίνουν νικητές. Είναι γεγονός πως με μια αλκή κορφή αυτή της πανδημίας συνολικά η ελληνική κοινωνία εκτίμησε το δικό σας λειτούργημα. Κατάλαβε ποιοι είναι επιτέλους οι φύλακες άγγελοι μας. Είναι παρήγορο λοιπόν πως για τον παιδικό καρκίνο υπάρχει εγρήγορση και σίγουρα μπορούμε περισσότερο, διότι αυτό είναι το καθήκον όλων μας. Ωστόσο, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό, αν δεν ήσασταν εσείς… οι γιατροί» τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Νικόλαος Νίτσας ευχαριστώντας τον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και τους ιατρούς για το έργο τους.

Επιπλέον, ο κ. Νίτσας συμπλήρωσε τα εξής: Ο παιδικός καρκίνος είναι μια νόσος, η οποία κατά 80% είναι ιάσιμη. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε γρήγορη πρόληψη και θεραπεία, που θα είναι και αποτελεσματική. Όμως, χρειάζεται όλο το προσωπικό που ασχολείται με τη νοσηλεία των παιδιών αυτών, να δώσει πραγματικά τον εαυτό του, μαζί με την οικογένεια για να καταφέρουν να φύγουν από αυτό το δύσκολο σημείο, στο οποίο βρίσκονται… και να βγουν στο ξέφωτο της θεραπείας».

Τέλος, σε δηλώσεις του ο ουρολόγος και πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος ανέφερε πως εκτός των βραβεύσεων των ιατρών θα τιμηθούν και σύλλογοι που ρίχτηκαν στην μάχη κατά του παιδικού καρκίνου.

Παρακάτω οι απονομές πλακετών από την εκδήλωση:

-Ο Δήμαρχος Κων/νος Ζέρβας, απονέμει στην Κατριού-Νικολακάκη Δωροθέα

-Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Θ. Νίτσας Νικόλαος, απονέμει στον Φάσα Αθανάσιο

-Ο Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού Δ.Θ. Χ.Αηδονόπουλος, απονέμει στην Αθανασιάδου-Πιπεροπούλου Φανή

-Ο Αναπλ. Καθηγ. Β΄Παιδιατρικής ΑΧΕΠΑ Χατζηπαντελής Εμμανουήλ, απονέμει στον Κολιούσκα Δημήτριο

-Ο Κοσμήτορας της Σχ. Επιστημών Υγείας του Τμ. Ιατρικής Α.Π.Θ. Δαρδαβέσης Θεόδωρος, απονέμει στον Πετρόπουλο Αναστάσιο

-Ο  Δ/ντης Γ΄Χειρουργικής ΑΧΕΠΑ Κεσίσογλου Ισαάκ, απονέμει στον  Αναγνωστόπουλο Αχιλλέα

-Ο Υποδιοικ.3ης ΥΠΕ Χρίστογλου Κων/νος, απονέμει στην Φραγκανδρέα Σίδη Βασιλική
✓ Η Υποδιοικ.4ης ΥΠΕ Χατζοπούλου Ειρήνη απονέμει στον Παπαγεωργίου Θεοδότη

-Ο Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού Δ.Θ. Χ.Αηδονόπουλος, απονέμει στην Τσακίρη Αθανασία (η οποία, ως διαχειρίστρια της Δωρεά Παντελάκη, στηρίζει το έργο της ΛΑΜΨΗΣ)

-O Αναπλ. Διοικ. Γ.Ν.Θ. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Παπαδόπουλος Νικήτας, απονέμει στον Τσανάκα Ιωάννη (εξ ονόματος των Αγωνιστών του Προγράμματος «Νοσηλευτική Φροντίδα στο σπίτι»)

-Η Σαμαρά Μαρία (του Όμιλος ΣΑΜΑΡΑΣ) για το φιλανθρωπικό της έργο, απονέμει στη Σακελάρη Ιωάννα   (η οποία παραλαμβάνει ως Δ/ντρια στο Αιματολογικό του «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» )

-Ο Βούγιας Νικόλαος, φοιτητής Ιατρικής κι ένα από τα παιδιά που νίκησαν τον καρκίνο, απονέμει στη Σακελάρη Ιωάννα ( η οποία παραλαμβάνει ΚΑΙ το βραβείο και για τη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»)

-Ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας και Συντονιστής Δ/ντης του Καρδιολογικού Τμ.του Γ.Ν.Θ. Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ζαρίφης Ιωάννης, απονέμει στον Χατζηπαντελή  Εμμανουήλ (Αναπλ. Καθηγητή Παιδιατρικής- Παιδιατρικής Αιματολογίας & Ογκολογίας ΑΧΕΠΑ)

-Ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας και Συντονιστής Δ/ντης του Καρδιολογικού Τμ.του Γ.Ν.Θ. Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ζαρίφης Ιωάννης, απονέμει στην Προϊσταμένη του Παιδοογκολογικού Τμ. ΑΧΕΠΑ

-Η Αναπλ.Διοικήτρια της Αποκεντρ. Μονάδας ΝΑΔΝΘ του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Γ.Ν.Θ. Τιτοπούλου Αλεξάνδρα, απονέμει στην Παπακωνσταντίνου Τζένη (Δ/ντρια Παιδοογκολογικού Τμήματος ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ)

-Η Αναπλ.Διοικήτρια της Αποκεντρ. Μονάδας ΝΑΔΝΘ του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Γ.Ν.Θ. Τιτοπούλου Αλεξάνδρα, απονέμει στον Παιδοχειρουργό του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ κ. Χάιτα (Αντί του Δ/ντη Παιδοχειρουργικής κ.Τσικόπουλου Γιώργου, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί)

-Η Αναπλ.Διοικήτρια της Αποκεντρ. Μονάδας ΝΑΔΝΘ του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Γ.Ν.Θ. Τιτοπούλου Αλεξάνδρα, απονέμει στην Προϊσταμένη Παιδοογκολογικού ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ

-Ο  Δ/ντης Γ΄Χειρουργικής ΑΧΕΠΑ Κεσίσογλου Ισαάκ, απονέμει στον Σπυριδάκη Ιωάννη(Αναπληρ. Καθηγητή Β΄ Παιδοχειρουργικής ΑΧΕΠΑ )

-Η Αναπλ. Διοικ. Γ.Ν.Θ. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ-ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» ,Τραούδα Βασιλική, απονέμει στον Σφουγγάρη Δημήτριο (Αναπληρ. Καθηγητή Παιδοχειρουργικής ,που παραλαμβάνει για την Κλινική του)

-Ο Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού Δ.Θ. Χ.Αηδονόπουλος, απονέμει στην Πρόεδρο της «ΣΤΟΡΓΗΣ» κα Τίμη Μπακατσέλου

-Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Θ. Νίτσας Νικόλαος, απονέμει στον Πρόεδρο της «ΛΑΜΨΗΣ» κ. Σανδάλη Δημήτριο

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top