Θεσ/νίκη: Η Αγγελοπούλου στην προβολή της Ελληνικής Επανάστασης που ζωντανεύει (VIDEO)

Θεσ/νίκη: Η Αγγελοπούλου στην προβολή της Ελληνικής Επανάστασης που ζωντανεύει (VIDEO)

Την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης η οποία «ζωντανεύει» ταυτόχρονα σε 18 πόλεις μέσα από την τεχνική του projection mapping, παρακολουθησε σήμερα (13/6) το βράδυ η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στην προβολή που γίνεται στην πρόσοψη του Βασιλικού Θεάτρου.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Πρόκειται για μια εμβληματική δράση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, με τίτλο «Επιθυμία Ελευθερίας» και οι προβολές έχουν ξεκινήσει από χθες, Σάββατο, σε επιλεγμένα κτήρια 18 πόλεων της Ελλάδας, με προεξάρχον το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων.

Μέσα από τα έργα τέχνης τα οποία έχουν οπτικοποοηθει γίνεται η αφήγηση του Αγώνα του 1821. Επιπλέον, εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές συνδέονται και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας κάθε πόλης.

“Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ίσως και στην Ευρώπη, γίνονται ταυτόχρονες προβολές σε 18 πόλεις της Ελλάδος, σε 18 εμβληματικά κτήρια”, τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, συμπληρωνοντας ότι το πρόγραμμα το δημιούργησαν 40 χαρισματικοί φοιτητές.

Εξαιρετικά σημαντικό χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, το γεγονός ότι η προβολή γίνεται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης και μάλιστα σε αυτό το εμβληματικό κτήριο που βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ η παραγωγή του υλικού και η προσαρμογή του πάνω στα κτίρια έγινε από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οι προβολές έχουν διάρκεια 18 λεπτά και θα επαναλαμβάνονται διαρκώς από τις 21.30 μέχρι τις 23.30. Εκτός από την προβολή επάνω στο επιλεγμένο κτίριο, υπάρχει και show με φώτα στον περιβάλλοντα χώρο, το οποίο συνδέεται με την προβολή στο κτίριο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ