Θεσσαλονίκη: Η Air Baltic συστήνεται στο επιβατικό κοινό της Β. Ελλάδος

Θεσσαλονίκη: Η Air Baltic συστήνεται στο επιβατικό κοινό της Β. Ελλάδος

Δυο φορές την εβδομάδα συνδέεται το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με την πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα. «Η Λετονία και η Ρίγα -η μεγαλύτερη πόλη στη Βαλτική- είναι ιδανική για city break, προσφέρει αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική, μουσεία, ιστορία, πολιτισμό, φύση, παραλίες, ποτάμια, λίμνες» δήλωσε η νέα πρέσβης της Λετονίας Ieva Briede σε σημερινή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected])

Η Air Baltic η κρατική αεροπορική εταιρία της Λετονίας συστήνεται στο κοινό της Βορείου Ελλάδος και όπως ανέφερε η πρέσβης της Λετονίας στην Αθήνα Ieva Briede «Λετονία και Ελλάδα είναι δυο χώρες που έχουν ισχυρές σχέσεις, φιλίες και συνεργασία».

Όπως η ίδια ανέφερε στο πλαίσιο σημερινής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Fraport Greece η φετινή χρονιά είναι ξεχωριστή για τις σχέσεις των δυο χωρών, «γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων» δήλωσε και αναφέρθηκε στην παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις αρχές Ιουνίου στη Λετονία. «Είναι μια συμβολική απόδειξη των καλών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες» ανέφερε η κα. Briede.

Η «πράσινη» αεροπορική εταιρία

Η Air Baltic είναι μια ‘πράσινη’ αεροπορική εταιρία η οποία όπως επισημάνθηκε από στελέχη της εταιρίας «σκέφτεται και πετάει ‘πράσινα’». Διαθέτει νέα αεροσκάφη με ζωή τα δυο χρόνια, Airbus A220- 300, 149 θέσεων, η βάση της είναι στη Ρίγα της Λετονίας όπου από εκεί ως μεγάλο hub εκτελεί 92 δρομολόγια.

Όπως επισήμανε η κα. Μαρία Μαστοράκη γενική διευθύντρια της TAL Aviation Group, η Air Baltic έχει παρουσία στην Ελλάδα εδώ και μια δεκαετία, αρχικά συνδέοντας απευθείας την Αθήνα με τη Ρίγα και σταδιακά με τέσσερις ακόμη προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα, Σαντορίνη).

Από/προς Θεσσαλονίκη δυο φορές εβδομαδιαίως

Η Air Baltic συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Ρίγα ήδη από το 2015. Αυτήν την περίοδο πετάει δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Κυριακή, Μάιο – Οκτώβριο.

Η πτήση αναχωρεί στις 03.30 τα ξημερώματα με άφιξη στη Ρίγα στις 06.20. Αντίστοιχα, από εκεί αναχωρεί στις 23.35 με άφιξη στο «Μακεδονία» στις 02.25 π.μ.  Οι πτήσεις όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης, τους καλοκαιρινούς μήνες καταγράφουν υψηλές πληρότητες, ωστόσο παρατηρείται μείωση στα άκρα της σεζόν, δηλαδή Μάιο και Οκτώβριο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η σύνδεση από Αθήνα ξεκίνησε αρχικά με μια πτήση ως εποχιακό δρομολόγιο ενώ στις μέρες μας πετάει δυο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Σάββατο) και παράλληλα προγραμματίζεται να έχει παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Air Baltic

Η Air Baltic απασχολεί 1.800 άτομα προσωπικό, πραγματοποιεί 94 δρομολόγια ενώ το 50% των επιβατών της είναι transit (πτήσεις με ανταπόκριση). Έχει ήδη παραλάβει δυο αεροσκάφη τύπου Airbus A220 – 300 ενώ στα πλάνα της είναι να παραγγείλει επιπλέον οκτώ. Οι τιμές των εισιτηρίων από Θεσσαλονίκη ξεκινούν από 63 ευρώ για απλή διαδρομή. Τα αεροσκάφη διαθέτουν Business και Οικονομικές θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top