Θεσσαλονίκη: Η Δημοτική Αστυνομία μοιράζει νερά – Κλιματιζόμενοι χώροι για τον καύσωνα (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Η Δημοτική Αστυνομία μοιράζει νερά – Κλιματιζόμενοι χώροι για τον καύσωνα (VIDEO)

“Ασπίδα” για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες σηκώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης ενόψει του καύσωνα ο οποίος αναμένεται να χτυπήσει “κόκκινο” για τις επόμενες ημέρες.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Από σήμερα στις 11.00 και έως τις 19.00, ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει στο κοινό δύο κλιματιζόμενες αίθουσες, ενώ αύριο θα προστεθούν ακόμη δύο. Την ίδια ώρα, σε διαρκή λειτουργία με απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, θα βρίσκεται η δομή αστέγων της οδού Ανδρέου Γεωργίου 13.

Ακόμα, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονοπουλος, συνέστησε στου πολίτες την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, την ένδυση με ανοιχτόχρωμα ρούχα, τη χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, τη λήψη άφθονων υγρών, αλμυρής τροφής για αποφυγή αφυδάτωσης – εφόσον δε συντρέχει θέμα υπέρτασης και επιλογή βάδισης σε σκιερές μεριές των δρόμων εφόσον είναι απαραίτητο να μετακινηθούν.

Παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία θα επισκέπτεται από σήμερα πάρκα και σημεία της πόλης όπου παρατηρείται συγκέντρωση πολιτών και κυρίως ηλικιωμένων. Όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, “η Υπηρεσία θα συμβάλει με πληρώματα, περιπολικά μηχανές σε σημεία που έχουν προκαθοριστεί και θα αναλάβει να ενημερώνει τον κόσμο για τον καύσωνα και τα κλιματιζόμενα μέρη που μπορούν να επισκεφτούν”.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή, σε ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους θα μοιράζονται νερά, χυμοί και μπισκότα ενώ η Δημοτική Αστυνομία θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθεί κάποιος πολίτης τις ημέρες του καύσωνα.

Ειδικότερα, ο δήμος ενεργοποιεί από σήμερα για τους πολίτες, από τις 11.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα, κλιματιζόμενες αίθουσες στους ακόλουθους χώρους:

– Τέταρτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Γρηγορίου Λαμπράκη 42.

– Πέμπτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Αλεξανδρείας 27.

Από αύριο (28/7) ανοιχτοί κατά τις ίδιες ώρες θα μένουν επίσης και οι εξής χώροι:

– Το φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης

– Το ισόγειο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής, Αγγελάκη 13.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ