Θεσσαλονίκη: Η ιστορία του επιχειρηματία Δ. Τοπτσή-Στη μνήμη του πατέρα του που «έφυγε» από καρκίνο, δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ

Θεσσαλονίκη: Η ιστορία του επιχειρηματία Δ. Τοπτσή-Στη μνήμη του πατέρα του που «έφυγε» από καρκίνο, δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ

Μια αποτυχία του να μπει στο Πανεπιστήμιο ήταν για εκείνον το ξεκίνημα μιας χρυσής καριέρας. Ο Δήμος Τοπτσής είναι σήμερα ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στο χώρο της εμπορίας πλαστικών και έχει καταφέρει να εδραιωθεί με πολύ κόπο, μεράκι και προσήλωση στην εργασία του. Παράλληλα έκανε τον πόνο του πράξη αγάπης και προσφοράς, όταν “έχασε” τον πατέρα του από καρκίνο και για να τιμήσει τη μνήμη του, δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Κουφαλίων.

Ρεπορτάζ: Στρατής Λημνιός 

Με μια επιχείρηση στην  περιοχή των Κουφαλίων που σχετίζεται με εξαρτήματα, πλαστικά είδη και ανακύκλωση έχει καταφέρει να σπάσει τα σύνορα της Θεσσαλονίκης και να αποτελεί ένα από τα πλέον συζητημένα πρόσωπα στο χώρο της επιχειρηματικότητας στη χώρα αλλά και σε διεθνές επίπεδο με παρουσία σε Ιταλία, Γερμανία και Ρουμανία.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο πιτσιρικάς που έπαιζε ποδόσφαιρο και ονειρευόταν να μπει στη γυμναστική ακαδημία, δεν θα πετύχαινε στις πανελλαδικές εξετάσεις και θα στρεφόταν στον επιχειρηματικό χώρο όπου και θα γνώριζε τελικά την καταξίωση.

“Κατάγομαι από μια πολύ φτωχή οικογένεια, ο πατέρας μου ήταν γεωργός και η μάνα μου στο σπίτι μεγάλωνε εμένα και τη μικρότερη αδελφή μου. Μικρός δεν μπορείς όταν έχεις το τίποτα να φανταστείς ότι κάποια στιγμή μπορεί και να κάνεις κάτι. Κι όμως: Μέσα μου πίστευα ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρω.

Αυτό είναι το μήνυμα στους νέους

Νιώθω περήφανος για το ταξίδι που έκανα. Για μένα αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα στους νέους. Μέσα από μια αποτυχία να μπω στο πανεπιστήμιο δεν κατέρρευσα, δεν απογοητεύτηκα και πήρα τη ζωή μου στα χέρια μου”, λέει ο κ. Τοπτσής.

Σε νεαρή ηλικία θα βρεθεί να εργάζεται σκληρά σε μεγάλη εταιρεία, ενώ παράλληλα μαζεύει οικονομίες γιατί ήδη έχει σχεδιάσει στο μυαλό του την επόμενη του κίνηση.

Την πρώτη του εταιρεία την ίδρυσε στα 29 του χρόνια. Ήταν μια εταιρεία πλαστικών ειδών, ένα τεράστιο ρίσκο για ένα νέο παιδί που τότε είχε στην τσέπη του μόλις 33.000 δραχμές. Σε μια αποθήκη ξεκίνησε η δίκη του διαδρομή που τελικά έμελλε να γίνει μια αυτοκρατορία.

Έμπνευση του, η σύζυγος του που στέκεται στο πλευρό του από τα πρώτα του βήματα και τον στηρίζει ηθικά μέχρι σήμερα όπως και τα τρία παιδιά που απέκτησαν στη διαδρομή της ζωής τους.

Σήμερα ο Δήμος Τοπτσής, διατηρεί την διευρυμένη πια επιχείρηση πλαστικών και μάλιστα ενίσχυσε τις δραστηριότητες, μπαίνοντας δυναμικά και στον τομέα της ανακύκλωσης.

«Χάρισε μου το σκουπίδι να σου δώσω δαχτυλίδι» λέει ο σοφός λαός και έχει απόλυτο δίκιο. Στο δικό μου τομέα με τις εγκαταστάσεις σε αποχετεύσεις και τα συναφή, έχει τεράστια σημασία και ο προσανατολισμός στο χώρο της ανακύκλωσης, δηλαδή τα υλικά τα οποία εμπορευόμαστε να είναι απόλυτα φιλικά στη φύση και στο περιβάλλον.

Στην Agrotika φέτος το moto μας είναι αυτό, υλικά φιλικά στο περιβάλλον. Στο περίπτερο μας περιμένουμε τον κόσμο για να γνωριστούμε από κοντά και να μιλήσουμε για όλα όσα οι ίδιοι θέλουν να γνωρίζουν για τα υλικά που χρησιμοποιούν και το πώς θα πρέπει να γίνεται η επιλογή τους για να στηρίξουμε την ανακύκλωση. Σας περιμένουμε όλους από τις 20 Οκτωβρίου στο χώρο της ΔΕΘ στο περίπτερο της εταιρείας “Νερό Α.Ε.” και “Πλαστικά Μακεδονίας Α.Ε.”.”, καταλήγει ο Δήμος Τοπτσής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top