Θεσσαλονίκη: Η καινοτομία στο επίκεντρο του Confluence Challenge με συμμετοχή μεγάλων βιομηχανιών (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Η καινοτομία στο επίκεντρο του Confluence Challenge με συμμετοχή μεγάλων βιομηχανιών (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Καινοτόμες προτάσεις για 10+1 προκλήσεις παρέθεσαν σήμερα ομάδες που συμμετείχαν σε εκδήλωση της δράσης ανοικτής καινοτομίας Confluence Challenge, στη Θεσσαλονίκη.

Το Confluence Challenge διοργανώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο 1 στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχαν δεκάδες ομάδες, με στόχο να παρουσιάσουν καινοτόμες προτάσειςγια την αντιμετώπιση 10+1 προκλήσεων που έθεσαν οι πολυεθνικές βιομηχανίες ALUMIL, ISOMAT και KLEEMANN.

Συγκεκριμένα, οι δέκα προκλήσεις αφορούσαν τη δημιουργία λύσεων για: 

* την πρόβλεψη του ρυθμού παραγωγικότητας,
* τη βελτιστοποίηση της χρήσης αποθηκευτικών χώρων,
* τη βελτιστοποίηση του προγραμματισμού των μεταφορών,
* τη βελτιστοποίηση του καταλόγου υλικών παραγωγής (BoT),
* την κυκλική διαχείριση των συσκευασιών (από τη συλλογή μέχρι την ανακύκλωσή τους),
* την έξυπνη σήμανση για επικίνδυνες ουσίες,
* τη δημιουργία συστημάτων προσωρινής προστασίας βαμμένων επιφανειών (π.χ. προφίλ αλουμινίου),
* την ανάπτυξη βελτιωμένων μεθόδων βαφής σύνθετων υλικών,
* την ανάπτυξη λογισμικού για την πρόβλεψη του ρυθμού δημιουργίας σκραπ,
* τη διαμόρφωση «έξυπνων» εγγυητικών επιστολών με στόχο την αυτοματοποίηση και βελτιστοποίηση της διαδικασίας.
* Η ενδέκατη «ανοιχτή» πρόκληση αφορά σε κάθε είδους καινοτομία που θα μπορούσε να καταστήσει αποτελεσματικότερο τον τρόπο λειτουργίας των βιομηχανιών.

Στην εκδήλωση μίλησε αρχικά μέσω διαδικτυακής κλήσης ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Ανάπτυξης, Αθανάσιος Κυριαζής, αναφέροντας τα εξής:

«Τα αποτελέσματα θέλουμε να έχουν εφαρμογή. Ουσιαστικά τα αποτελέσματα της έρευνας θέλουμε να εφαρμόζονται. Σε αυτή την πολιτική, είναι η αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου των spin off εταιρειών και είναι μια δράση που χρηματοδοτείται από εμάς. Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό είναι να υπάρχει συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητικών κέντρων. Δηλαδή να μην υπάρχουν μεμονωμένα αποτελέσματα. Να είναι πραγματικά και να μην αφορούν μια εταιρεία ή ένα ερευνητικό ινστιτούτο».

Στη συνέχεια ο κ. Κυριαζής σημείωσε ότι «αυτές οι επιχειρήσεις (ALUMIL, ISOMAT και KLEEMANN) κατόρθωσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και με τη βοήθεια του ΕΚΕΤΑ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να έχουν θετικά αποτελέσματα για το μέλλον».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε, ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εκδήλωση, αλλά και για τη συμμετοχή ομάδων και βιομηχανιών στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

«Ειλικρινά πιστεύω και εύχομαι να υπάρξει συνέχεια σε όλο αυτό το εγχείρημα. Το ΕΚΕΤΑ απέδειξε στην πραγματικότητα τη σοβαρή δουλειά που γίνεται, διότι είχαμε πάνω από δέκα προτάσεις από ερευνητές μας και μάλιστα 6 στις 18 πέρασαν στην τελική φάση. Συγχαρητήρια σε όλους και ελπίζω ότι δεν είναι το τέλος, αλλά ελπίζω ακόμη περισσότερες βιομηχανίες και ερευνητικοί φορείς να συμμετάσχουν, ώστε να αποτελέσει το Confluence θεσμό για την πόλη και τη χώρα μας» είπε ο κ. Μπεκιάρης

Να σημειωθεί, ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τις πολυεθνικές βιομηχανίες ALUMIL, ISOMAT και KLEEMANN, ενώ η δράση ανοικτής καινοτομίας Confluence Challenge πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Κέντρων Ικανοτήτων Architectural Aluminium Academy και I4byDesign.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αργεντινή: Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου με τον πρόεδρο Μιλέι

Η Fraport Greece διοργάνωσε Ημερίδα για τον Τουρισμό στη Λέσβο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top