Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την Ενεργειακή Φτώχεια στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την Ενεργειακή Φτώχεια στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Ημερίδα για την Ενεργειακή Φτώχεια διοργανώνουν η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, αύριο Παρασκευή (20/1), στις 10.00 το πρωί, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άστρον» στη Μενεμένη.

Πρόκειται για την πρώτη ημερίδα του έργου Energy Poverty Advisory Hub (EPAH).

Στην ημερίδα θα γίνουν παρουσιάσεις σχετικές με τις δράσεις του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, για την ενεργειακή φτώχεια, την επίδραση της οικονομικής κρίσης στην ενεργειακή κατάσταση των νοικοκυριών και τον κοινωνικό αντίκτυπο των ενεργειακών κοινοτήτων, από εκπροσώπους του Δήμου, της Μ.Κ.Ο. ΙΝΖΕΒ, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ.

Η έναρξη της ημερίδας θα γίνει από την ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, η οποία θα αναφερθεί στη συνεργασία του έργου EPAH, που υποστηρίζεται από την Ε.Ε., με το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Τέλος, εκπρόσωπος της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε θα παρουσιάσει το εγχειρίδιο αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας από τους Ο.Τ.Α., που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου EPAH.

Το έργο Energy Poverty Advisory Hub υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου Ενέργειας για την Ενεργειακή Φτώχεια, καθώς και του Συμφώνου των Δημάρχων αλλά και των Πρωτοβουλιών για την Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της Ε.Ε.

Η υλοποίηση του έργου στην Ελλάδα γίνεται από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., ενώ σκοπός του είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας στις τοπικές και περιφερειακές αρχές για την υποστήριξη της χάραξης πολιτικής που θα προωθεί την δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και την ανακούφιση της Ενεργειακής Φτώχειας.

O Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κατόπιν αίτησής του στην πρώτη δημόσια πρόσκληση, έχει επιλεγεί από το Συμβουλευτικό Κόμβο για την Ενεργειακή Φτώχεια (Energy Poverty Advisory Hub – EPAH) για να λάβει τεχνική βοήθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας και για την ανάπτυξη δράσεων κατά του φαινομένου με την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων.

Το έργο EPAH ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2020 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2024. Η κοινοπραξία απαρτίζεται από 13 οργανισμούς προερχόμενους από 13 χώρες:

*NOVA (Πορτογαλία)
*Ecoserveis (Ισπανία)
*Οργανισμός Ενέργειας 3 χωρών (Ιρλανδία)
*Γραφείο Climate Alliance Brussels (Βέλγιο)
*Γραφείο Climate Alliance Germany (Γερμανία)
*AISFOR (Ιταλία) • DOOR (Κροατία)
*ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. (Ελλάδα)
*Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου (Κύπρος)
*Γραφείο Climate Alliance Hungary (Ουγγαρία)
*Ενεργειακό Κέντρο Σόφιας (Βουλγαρία)
*Ashoka (Ρουμανία)
*Πολωνικό δίκτυο ενεργειακών πόλεων (Πολωνία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θεσσαλονίκη: Ο σχεδιασμός του δήμου Δέλτα για περιπτώσεις χιονόπτωσης και παγετού

Οι συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός (VIDEO)

Κεντρική Μακεδονία-Πολιτική Προστασία: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top