Θεσσαλονίκη και Θερμαϊκός στο μικροσκόπιο της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη

Θεσσαλονίκη και Θερμαϊκός στο μικροσκόπιο της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς του τουρισμού τόσο του δήμου Θεσσαλονίκης όσο και του δήμου Θερμαϊκού.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected]gmail.com)

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού αλλά και τα δυνατά σημεία που διαθέτει τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η ευρύτερη περιοχή της Περαίας, της Αγίας Τριάδας και γενικότερα του δήμου Θερμαϊκού κατέθεσαν φορείς στην υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη η οποία από το πρωί βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr η κα. Ζαχαράκη επισκέφτηκε το πρωί το ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού. Ξεναγήθηκε στους χώρους όπου σπουδάζουν οι μαθητές, ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά ζητήματα καθώς και για τη βιωσιμότητα της σχολής, ενώ όπως επισημαίνει στο GRTimes.gr η αναπληρώτρια διευθύντρια των ΙΕΚ Θεσσαλονίκης Ξένη Γερνά «αυτό που ζητάμε είναι να καταστεί σε Ινστιτούτο Τουριστικών Βαλκανικών Σπουδών». Να δημιουργηθούν δηλαδή και ξενόγλωσσα τμήματα, ώστε να έρχονται να σπουδάζουν και μαθητές από τις βαλκανικές χώρες.

«Να αποκτήσει την παλιά του αίγλη και να έχει ως πρότυπο μοντέλο την ελβετική εκπαίδευση» επισημαίνουν φορείς και κύκλοι του κλάδου σχετικά με το μέλλον του ΙΕΚ Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια η υφυπουργός Τουρισμού κα. Ζαχαράκη επισκέφτηκε το Δήμο Θερμαϊκού, όπως, μεταξύ άλλων, συζήτησε με τον δήμαρχο Γιώργο Τσαμασλή, αφενός την αναβάθμιση του ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, αφετέρου την αξιοποίηση του παλιού κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Αγία Τριάδα, μια έκταση περίπου 200 στρεμμάτων, η οποία ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και εδώ και πολλά χρόνια παραμένει αναξιοποίητη. Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr επισημάνθηκε ότι πρέπει να βρεθεί επενδυτής ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή.

Θεσσαλονίκη – φιλική για τα ποδήλατα και γαστρονομία

Σε συνάντηση της υφυπουργού Τουρισμού με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και την αντιδήμαρχο Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαθέτει η πόλη, η γαστρονομία της, η πρόσβαση για τον οδικό τουρισμό, ο αστικός αμπελώνας ο οποίος ενδέχεται να ενταχθεί σε μελλοντικές δράσεις κτλ. Μάλιστα, τέθηκε το θέμα της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για τη δράση «Cities of gastronomy» της UNESCO.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr ο δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να καταθέσει σχετικό φάκελο ώστε να χαρακτηρισθεί ως πόλη bike friendly – φιλική για το ποδήλατο. Σχετικά με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ένταξή της στη λίστα με τις πόλεις που είναι φιλικές για τους ποδηλάτες, απαιτείται να συμμετέχει σε μια έκθεση που αφορά τον ποδηλατικό τουρισμό, και εφόσον αυτό συμβεί (σ.σ. τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα συμμετέχει στην έκθεση TourNature), θα καταθέσει τον πλήρη φάκελο.

Ξενοδόχοι, τουριστικά πρακτορεία

Στη σύσκεψη που συμμετείχαν φορείς του τουρισμού της Θεσσαλονίκης παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού κας. Ζαχαράκη έγιναν αναφορές σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ζητήθηκε περαιτέρω στήριξη από την Κυβέρνηση.

«Ζητάμε ότι προγράμματα –Τουρισμός για Όλους, κοινωνικός τουρισμός κτλ.- προωθούνται από το υπουργείο Τουρισμού να συμπεριλαμβάνονται τα τουριστικά γραφεία» ανέφερε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της ΕΤΓΜ-Θ Βύρων Θεολόγης επισημαίνοντας στην υφυπουργό Τουρισμού ότι πρέπει να συνεχιστούν οι Επιστρεπτέες για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους και ότι είναι αναγκαίο να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατόν τα πρωτόκολλα με τα οποία θα ανοίξει ο τουρισμός.

«Να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς στον κλάδο του τουρισμού» ανέφερε ο κ. Θεολόγης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος επισήμανε ότι πρέπει να ανοίξουν όλοι οι μεθοριακοί σταθμοί –  και οι επτά (7)-  εισόδου για την χώρα, και βεβαίως αυτό πρέπει να γίνει οργανωμένα, από την αρχή της σεζόν. Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν απώλειες στις θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία των αστικών κέντρων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΠΚΜ συμμετείχαν ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΟΤΘ Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του TCB – συνεδριακού τουρισμού Γιάννης Ασλάνης.

Σημειώνεται ότι το αυριανό πρόγραμμα της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει επίσκεψή της στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top