Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για τον θάνατο του 25χρονου Πάρη σε δομή ΑΜΕΑ

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για τον θάνατο του 25χρονου Πάρη σε δομή ΑΜΕΑ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε για τον θάνατο του 25χρονου Πάρη, στις εγκαταστάσεις Ιδρύματος για ΑΜΕΑ, τον Νοέμβριο του 2021. Κατηγορείται ένας φροντιστής της δομής για θανατηφόρα σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης. Ο ανακριτής θα κρίνει αν επεκταθεί η έρευνα κι αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και για άλλα πρόσωπα.

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν ο 25χρονος Πάρης έχασε τη ζωή του το Νοέμβριο του 2021 και η οικογένειά του κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στις δικαστικές αρχές. Ακολούθησαν καταγγελίες για τη συγκεκριμένη δομή των ΑΜΕΑ που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη. Αναφέρθηκε πως οι υπεύθυνοι είχαν αποκρύψει θανάτους παιδιών, ενώ έγιναν αναφορές και για κακοποιητικές συμπεριφορές, βασανισμούς και ελλείψεις σε προσωπικό.

Το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της οικογένειας σχετικά με τα περί βασανισμού, ενώ διαπιστώθηκαν και παραλείψεις στη λειτουργία της δομής. Η διοίκηση του ιδρύματος έχει πλέον παραιτηθεί.

Για τα λοιπά περιστατικά (άλλον έναν θάνατο τροφίμου. παραλείψεις κ.α), από τον περασμένο Αύγουστο, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το
Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να αποδοθούν ενδεχόμενες ευθύνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top