Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε επειδή κρατούσε 16 σκυλιά σε διαμέρισμα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε επειδή κρατούσε 16 σκυλιά σε διαμέρισμα

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στην 60χρονη, για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που είχε επιβάλει σε 16 σκυλιά, μέσα στο διαμέρισμά της, στην περιοχή της Τούμπας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Κρίθηκε ενοχή για: παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας ζώων (κατά συρροή) και για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών, για εκτροφή και φύλαξη ζώων συντροφιάς με εμπορική μορφή. Κατά την απολογία της, η 60χρονη ανέφερε ότι ντρέπεται που οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου. “Είναι η αδυναμία μου τα σκυλιά, το χόμπι μου, μου αρέσει να τα φροντίζω. Ήταν η χειρότερη στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί καθώς έχει προκύψει από αντιδικία με τον ενοικιαστή μου” ισχυρίστηκε.

Όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων επισήμανε ότι σπάνια όλα αυτά τα ζώα βρίσκονται στον ίδιο χώρο και στη συνέχεια προωθούνται για αναπαραγωγή και εκπαίδευση, ενώ συνήθως φροντίζει ένα με δύο σκυλιά στο σπίτι της. «Αυτό αν μπορείτε να το δεχθείτε ως μορφή μεταμέλειας γιατί δεν τα εγκατέλειψα, ζούσα μαζί τους. Είμαι πρόθυμη να δεχτώ την οποία επιτήρηση αρκεί να γυρίσουν τα “παιδιά” μου στο σπίτι» είπε κλαίγοντας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο , κατά τον επιτόπιο έλεγχο αστυνομικών,  εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος 16 σκυλιά (σ.σ. τόσο σε κλουβιά όσο και εκτός αυτών), ενώ η γενικότερη εικόνα που παρουσίαζαν οι χώροι της οικίας ήταν ιδιαίτερα ρυπαρή. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναδυόταν δυσοσμία, αιωρούνταν έντομα σε όλους τους χώρους και υπήρχαν ακαθαρσίες, τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και στο μπαλκόνι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι χώροι του διαμερίσματος δεν επαρκούσαν ώστε τα ζώα να πραγματοποιούν κινήσεις προσαρμοσμένες στον φυσικό τρόπο διαβίωσής τους, ενώ τα κλουβιά όπου βρίσκονταν μερικά εξ αυτών ήταν μικρά σε μέγεθος.

Να σημειωθεί, πως το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή αφαίρεση των σκύλων μέχρι να αποφανθεί εισαγγελέας στον οποίον θα καταθέσει σχετικό αίτημα για την επιστροφή τους στην ιδιοκτήτρια.

Την αστυνομία κινητοποίησε καταγγελία από φιλοζωική οργάνωση για αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Δίωξη στην 60χρονη που κρατούσε 16 σκυλιά σε διαμέρισμα στην Τούμπα

Θεσσαλονίκη: 60χρονη ζούσε σε σπίτι με 16 σκυλιά – Δυσοσμία, έντομα και ακαθαρσίες σε ολόκληρη την οικία (ΦΩΤΟ) 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top