Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση ενάντια σε Κυριακάτικη εργασία – ν. Χατζηδάκη

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση ενάντια σε Κυριακάτικη εργασία – ν. Χατζηδάκη

Κινητοποίηση ενάντια στην καταπάτηση της κυριακάτικης αργίας αλλά και κατά του νόμου Χατζηδάκη για τα εργασιακά πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη εργατικών συλλογικοτήτων στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης 

Πραγματοποιώντας μία μικρή πορεία μέσα στην πλατεία Αγίας Σοφίας καταγγέλλουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, λέγοντας ότι οδηγεί τους εργαζόμενους σε εξαντλητικούς ρυθμούς δουλειάς ενώ για το νόμο Χατζηδάκη επισημαίνουν ότι χτυπάει ακόμη περισσότερο τα εργατικά δικαιώματα με τις προβλέψεις του.

Την ίδια στιγμή αναφέρονται στην ακρίβεια, στα βασικά είδη και στους λογαριασμούς. Όπως λένε εξαφανίζουν το ήδη ανεπαρκές εισόδημα των εργαζομένων και οδηγούν τον κόσμο στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

“Οι αυξήσεις και τα επιδόματα της κυβέρνησης είναι ψίχουλα και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουμε για να ζούμε από το μισθό μας. Να απαιτήσουμε τώρα πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το κόστος ζωής. Να ακυρωθούν οι αυξήσεις στους λογαριασμούς” λένε χαρακτηριστικά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top