Θεσσαλονίκη-Κορωνοϊός: Επαφές με Άγιο Δημήτριο και Αρωγή για την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ

Θεσσαλονίκη-Κορωνοϊός: Επαφές με Άγιο Δημήτριο και Αρωγή για την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Σε ανεπίσημες συζητήσεις με τις διευθύνσεις του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος και της ιδιωτικής κλινικής «Αρωγή» βρίσκεται η 3η Υγειονομική Περιφέρεια έτσι ώστε αν χρειαστεί, να «επιστρατευτούν» και να αποσυμπιέσουν την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί λόγω κορωνοϊού στα περισσότερα νοσοκομεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

«Πράγματι, μέσα στο Σαββατοκύριακο έγιναν κάποιες επαφές, προκειμένου να ανοίξουμε κάποιες κλίνες, όμως οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμη. Απλά συζητήθηκαν τα πλάνα, έτσι ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα» ανέφερε στο GRTimes, η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, Βασιλική Τραούδα.

Εξήγησε δε, ότι το βασικό πρόβλημα «εστιάζεται κυρίως στους ασθενείς που μετακινούνται από όμορους νομούς, οι οποίοι είναι πολλοί και αυξάνουν σε μεγάλο βαθμό την πίεση στα νοσοκομεία της πόλης. Για παράδειγμα εμείς εάν και εφόσον υπάρξει επίσημη απόφαση θα αποσυμφορήσουμε την κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου με το οποίο συνεφημερεύουμε».

Στο μεταξύ οι ίδιες συζητήσεις έγιναν σύμφωνα με πληροφορίες και με την ιδιωτική κλινική «Αρωγή» η οποία επιστρατεύτηκε και στο προηγούμενο κύμα πανδημίας, νοσηλεύοντας κρούσματα με κορωνοϊό.

Το GRTimes επικοινώνησε με εκπρόσωπο της κλινικής ο οποίος ούτε επιβεβαίωσε την πληροφορία, αλλά ούτε και τη διέψευσε. Επί της ουσίας ανέφερε πως στην περίπτωση που υπάρξει κάτι επίσημο, η απόφαση θα ανακοινωθεί με δελτίο Τύπου από τη διοίκηση του ομίλου Euromedica.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top