Θεσσαλονίκη – Κρουαζιέρα: Διανύοντας τον μήνα αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων

Θεσσαλονίκη – Κρουαζιέρα: Διανύοντας τον μήνα αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων

Εξήντα επτά επιβεβαιωμένες κρουαζιέρες από 13 διαφορετικές εταιρίες και 21 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν το 2023 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο πλοίο που θα υποδεχθεί η πόλη θα μεταφέρει κυρίως Αμερικανούς και Καναδούς.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Και αν η περσινή χρονιά, το 2022, κατέγραψε ρεκόρ σε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με 61 προσεγγίσεις και αύξηση 260% σε σχέση με το 2021, φέτος η σεζόν προβλέπεται ακόμη περισσότερο ανοδική.

Εξήντα επτά (67) επιβεβαιωμένες κρουαζιέρες από 13 διαφορετικές εταιρίες – εκ των οποίων οι τέσσερις θα είναι καινούργιες για τη Θεσσαλονίκη- και 21 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίζουν το λιμάνι της πόλης, ξεκινώντας από τον τρέχον μήνα, και συγκεκριμένα, από την επόμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Όπως και πέρσι, το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky» της εταιρίας Viking, συνολικής χωρητικότητας 930 επιβατών, έχοντας ως προηγούμενο λιμάνι το Βόλο, θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη όπου και θα παραμείνει έως το βράδυ, αναχωρώντας για τον επόμενο προορισμό του, το Κουσάντασι στα παράλια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, θα μεταφέρει κυρίως Αμερικανούς και Καναδούς τουρίστες αλλά και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νέες αφίξεις

Οι αφίξεις όλο και περισσοτέρων κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην πόλη και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία. Τέσσερα πλοία που δεν τα είδαμε, τουλάχιστον πέρσι, θα δέσουν τη φετινή χρονιά στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τα κρουαζιερόπλοια:

α. «Vasco de Gama» μήκους 219 μ. και πλάτους 34 μ., της εταιρίας nicko cruises, χωρητικότητας 1.000 επιβατών, και το οποίο θα πραγματοποιεί 21ήμερη κρουαζιέρα, συμπεριλαμβάνοντας στα λιμάνια προσέγγισης και τη Θεσσαλονίκη. Θα φτάσει στις 8 Απριλίου, προερχόμενο από Βόλο και συνεχίζοντας για Καβάλα

β. «Renaissance» της νέας γαλλικής γραμμής κρουαζιέρας CFC (Compagnie Francaise des Crocieres) η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στη γαλλική αγορά αυτόν το μήνα

γ. «Seven Seas Voyager» της εταιρίας Regent Seven Seas Cruises (RSSC), χωρητικότητας 698 επιβατών, μήκους 204 μ. και πλάτους 28,6 μ., με 9 καταστρώματα και 349 σουίτες. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα φτάσει στις 5Οκτωβρίου, προερχόμενο από Βόλο και θα συνεχίσει για Κωνσταντινούπολη

δ. «Norwegian Dawn» της εταιρίας Norwegian Cruise Line, μήκους 294 μ., χωρητικότητας 2.340 επιβατών. Το συγκεκριμένο πλοίο θα εκτελεί 10ήμερη κρουαζιέρα, συμπεριλαμβάνοντας στον ελλαδικό χώρο το Κατάκολο Ολυμπίας, τη Σαντορίνη, τον Πειραιά, τη Μύκονο, τη Θεσσαλονίκη (άφιξη 22/11/2023).

«Ψήφος» εμπιστοσύνης από Celestyal Cruises

Για άλλη μια χρονιά η Celestyal Cruises δίνει ‘ψήφο’ εμπιστοσύνης, συμπεριλαμβάνοντας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ως λιμάνι επιβίβασης/αποβίβασης (home port) για τις κρουαζιέρες της. Πέρσι, ξεκίνησε την Πρωτομαγιά, και έκτοτε, κάθε Κυριακή, εκτελούσε την κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων με τίτλο «Ειδυλλιακό Αιγαίο».

Φέτος, το «Celestyal Crystal» ξεκινάει να δίνει το ‘παρών’ στη Θεσσαλονίκη από τις 5 Απριλίου, με την 7ήμερη κρουαζιέρα «Εκλεκτό Αιγαίο». προερχόμενο από Καβάλα και συνεχίζοντας για Βόλο (σ.σ. η συγκεκριμένη κρουαζιέρα συνεχίζει για Σαντορίνη, Αθήνα, Κωνσταντινούπολη).

Λίγες μέρες αργότερα, από την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου, ξεκινάει την  κρουαζιέρα «Ειδυλλιακό Αιγαίο» με προσεγγίσεις σε Κουσάντασι στα παράλια της Μικρά Ασίας, Ηράκλειο Κρήτης, Σαντορίνη, Μύκονο, Μήλο, Πειραιά. Σημειώνεται, ότι η φετινή σεζόν για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τη στιγμή του ρεπορτάζ μας, θα ολοκληρωθεί στις 17 Δεκεμβρίου με το «Celestyal Crystal».

Διπλές προσεγγίσεις

Η φετινή χρονιά για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει και διπλές προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, σε επτά διαφορετικές ημερομηνίες. Η πρώτη ημερομηνία που σηματοδοτεί διπλή άφιξη κρουαζιερόπλοιων είναι η 4η Ιουνίου, η δεύτερη η 18η Ιουνίου, στις 9 Ιουλίου θα φτάσουν και πάλι δυο πλοία, το ίδιο θα συμβεί και στις 30 Ιουλίου, στις 20 Αυγούστου, στις 10 και στις 17 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι από 18 Ιουνίου (ημέρα Κυριακή) με τελευταία προσέγγιση την 17η Σεπτεμβρίου, ένα από τα δυο κρουαζιερόπλοια που θα ‘πιάνει’ στη Θεσσαλονίκη θα είναι το «Celestyal Crystal». Το άλλο θα είναι το «Celebrity Infinity» της εταιρίας Celebrity Cruises, θυγατρική του Royal Caribbean Group. Το μήκος του «Celebrity Infinity» είναι 294 μέτρα, πλάτος 32 μ., έχει χωρητικότητα για 2.170 επιβάτες, 12 καταστρώματα.

Έρχονται τα Posidonia Sea Tourism Forum

Την ανάκαμψη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη την επιβεβαιώνει και το φόρουμ Posidonia Sea Tourism, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, εκτός Αθηνών. Συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη δημοσιεύσει το GRTimes.gr το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 25 και 26 Απριλίου 2023, με τη συμμετοχή εταιρειών πολυτελών και εξειδικευμένων κρουαζιέρων.

«Σύμφωνα με την έρευνα της Allied Market Research, η προσφορά του τουρισμού πολυτελείας της Ελλάδας αναμένεται να αποφέρει ετήσια έσοδα 2,7 δισ. δολαρίων έως το 2030, σημειώνοντας σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 11,5% από το 2021 έως το 2030. Ένα σημαντικό μέρος από αυτά τα έσοδα θα προέλθουν από τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας πολυτελείας και από τις δαπάνες στην ξηρά που πραγματοποιούν οι επιβάτες υψηλού εισοδήματος» δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε. Θόδωρος Βώκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

7ο Posidonia Sea Tourism Forum: Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη δίνουν οι μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρων πολυτελείας

Θεσσαλονίκη – Κρουαζιέρα: Ρεκόρ αφίξεων για το 2022

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη άφιξη κρουαζιέρας για home port (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Β. Κικίλιας: Η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη είναι δέκα φορές πάνω από το 2019

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top