Θεσσαλονίκη: Με αγώνες διαρκείας προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Με αγώνες διαρκείας προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί (VIDEO)

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με αίτημα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, ενάντια στην αξιολόγηση και το νόμο Κεραμέως, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και φοιτητές, στο  άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης 

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ- ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται και σε κάλεσμα, απαιτούν ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία-και όχι  τηλε-“εκπαίδευση”, τμήματα με μέχρι 15 μαθητές, εύρεση και διαμόρφωση αναγκαίων σχολικών χώρων, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών, αλλά και τακτικά δωρεάν τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και πορεία που ενδεχομένως καταλήξει στο ΥΜΑΘ.

«Προασπίζουμε το δημόσιο δωρεάν σχολείο-πανεπιστήμιο για όλα τα παιδιά και τους νέους, κόντρα στην ιδιωτικοποίηση, τα κολέγια και τους χορηγούς, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.), την τράπεζα θεμάτων, τις εξετάσεις PISA και τους ταξικούς φραγμούς. Λέμε ΟΧΙ στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση του δημόσιου σχολείου και την αξιολόγηση-πειθάρχηση των εκπαιδευτικών – Απεργία-αποχή κι ανυποχώρητος αγώνας για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία, για το σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών» αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ όπως λένε ο αγώνας τους ξεκινάει από τώρα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και θα διαρκέσει για όσο καιρό απαιτηθεί.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και η ομοσπονδία συλλόγων γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος Θ. Κοκονάς, της οποίας επισημαίνει μεταξύ άλλων πως δεν συμφωνεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αποφασίστηκαν για τη λειτουργία των σχολείων.

Δείτε τι είπε:

Την ίδια ώρα αντίστοιχα συλλαλητήρια πραγματοποιούνται στα Προπύλαια στην Αθήνα και στη Νομαρχία στα Γιάννενα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top