Θεσσαλονίκη: Με self test και μάσκες η επιστροφή στα σχολεία (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Με self test και μάσκες η επιστροφή στα σχολεία (ΦΩΤΟ)

Με τις βεβαιώσεις αρνητικού self test στα χέρια αλλά και με το χαμόγελο κάτω από την μάσκα προστασίας, επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων στα σχολεία της χώρας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Μετά από πολλές εβδομάδες τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές ξεκίνησαν να φτάνουν στα σχολεία της Θεσσαλονίκης περίπου στις 8 το πρωί, πριν χτυπήσει το κουδούνι που θα σήμανε την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων, κάτω, φυσικά, από αυστηρούς κανόνες που θα πρέπει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρήσει ευλαβικά.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που κατέγραψε το GRTimes.gr, οι μαθητές του 11ου δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη χρειάστηκε να περιμένουν – μαζί με τους γονείς τους – για λίγα λεπτά στην ουρά, κρατώντας αποστάσεις, καθώς στην είσοδο γίνονταν έλεγχος από το προσωπικό του σχολείου στις βεβαιώσεις αρνητικού τεστ και δίνονταν οι απαραίτητες οδηγίες πριν εισέλθουν με σειρά οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.

Θυμίζουμε, ότι τα τεστ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στο σχολείο, και πρέπει να γίνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ