Θεσσαλονίκη: Μεγαλύτερη του 50% η πτώση της κίνησης στα κομμωτήρια

Θεσσαλονίκη: Μεγαλύτερη του 50% η πτώση της κίνησης στα κομμωτήρια

Αν και τις τελευταίες ώρες οι πολίτες σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, στα κομμωτήρια η κίνηση για τον “καλλωπισμό” της οικοδέσποινας είναι υποτονική.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες τα πιστολάκια έπαιρναν “φωτιά” προκειμένου να προλάβουν τα χτενιστούν οι γυναίκες για το ρεβεγιόν, αλλά, όπως σε όλα έτσι και σε αυτό τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά.

“Η κίνηση φέτος είναι κάτω από τη μέση. Έχουμε χάσει τελείως τα χτενίσματα και τις τακτικές πελάτισσες. Αυτές τις μέρες από την περασμένη εβδομάδα, που ανοίξαμε, ήρθαν όσοι δεν μπορούν να κουρευτούν μόνοι και όσες κυρίες δεν μπορούσαν να βάψουν τα μαλλιά τους” τονίζει μιλώντας στο GRTimes.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης Παύλος Κολοβός.

“Οι μεγαλύτερες σε ηλικία πελάτισσες απέφυγαν να έρθουν. Κάποιες έβαψαν μόνες τους τη ρίζα. Άλλες απευθύνθηκαν σε κάποιο πλανόδιο κομμωτή, που συνέχισε να εργάζεται από σπίτι σε σπίτι ενώ εμείς ήμασταν κλειστοί” προσθέτει.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων και Κομμωτών με περίπου 2000 μέλη σε όλη τη Θεσσαλονίκη, εκφράζει το φόβο ότι θα έρθουν λουκέτα το επόμενο χρονικό διάστημα.

“Την επόμενη εβδομάδα δεν θα εχει δουλειά. Όποιος ήθελε να κουρευτεί το έκανε. Τώρα μόνο αν κανείς δεν πρόλαβε, θα έρθει αλλά δεν θα είναι πολλοί”, υποστηρίζει.

“Η κατάσταση είναι μεν ενθαρρυντική ωστόσο, δεν ξέρουμε πότε θα μας ξανακλείσουν. Τα ραντεβού της επόμενης εβδομάδας είναι ανύπαρκτα” αναφέρει στο GRTimes.gr ο κ. Ιάκωβος Μακρίδης, που διατηρεί κομμωτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

“Εργαζόμαστε από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ για να τηρούμε τα μέτρα και για να είμαστε προσεχτικοί. Προφανώς, και χάνουμε πελατεία αλλά θέλουμε να είμαστε όλοι ασφαλείς” επισημαίνει σχετικά με τα αυστηρά πρωτόκολλα που διέπουν τη λειτουργία των κομμωτηρίων και των κουρείων.

Όπως αποκάλυψε, λίγες μέρες από τα Χριστούγεννα δικοί του πελάτες τα “άκουσαν” από αστυνομικούς γιατί δεν επέλεξαν κάποιο κουρείο στη γειτονιά τους και αποφάσισαν να μετακινηθούν στο κέντρο της πόλης για να απολαύσουν υπηρεσίες κομμωτικής.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top