Θεσσαλονίκη: Μπήκαν προειδοποιητικά απαγόρευσης στάθμευσης στην οδό Μορκεντάου για τις ανάγκες των γυρισμάτων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Μπήκαν προειδοποιητικά απαγόρευσης στάθμευσης στην οδό Μορκεντάου για τις ανάγκες των γυρισμάτων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Προειδοποιητικά ενημερωτικά φυλλάδια απαγόρευσης στάθμευσης τοποθετήθηκαν επί της οδού Μορκεντάου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας Dirty Angels που ξεκινούν από αύριο.

Τα φυλλάδια προειδοποιούν τους οδηγούς να μην παρκάρουν τα οχήματα τους από το ύψος της Λεωφόρου Νίκης μέχρι και τη Μητροπόλεως, ενώ σε ένα από αυτά μεταφέρεται μήνυμα της εταιρείας παραγωγής, το οποίο αναφέρει: «οι παραγωγοί και το κάστ απολογούνται για την οποία ταλαιπωρία που ενδεχομένως να υποστούν οι πολίτες λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν για τις ανάγκες γυρισμάτων της ταινίας Dirty Angels».

Σύμφωνα πάντως με τα μέτρα από τις 18.00 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένο να διακοπεί η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα της Λεωφόρου Νίκης από το ύψος της Δ. Γούναρη, προκειμένου να σταθμεύσουν τα φορτηγά τους οι τεχνικοί της παραγωγής, όμως μέχρι τις 20.00 κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, θα ισχύσουν τα εξής:

-Από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής (4 Δεκεμβρίου 2022) ώς την ίδια ώρα της Τρίτης (6 Δεκεμβρίου 2022), δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Νίκης, από το ύψος της οδού Δ. Γούναρη (αρχή εκτροπής του υφιστάμενου ποδηλατοδρόμου προς το παραλιακό μέτωπο), σε μέγιστο μήκος εκατόν είκοσι (120,00) μέτρων περίπου, με κατεύθυνση προς την οδό 30ής Οκτωβρίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος της Λεωφόρου Νίκης (δύο λωρίδες κυκλοφορίας).

-Από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής (04 Δεκεμβρίου 2022) ώς την ίδια ώρα της Τρίτης (06 Δεκεμβρίου 2022), δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Μορκεντάου, από το ύψος της Λεωφόρου Νίκης έως το ύψος της οδού Προξένου Κορομηλά. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μητροπόλεως, Λώρη Μαργαρίτη, Μορκεντάου, Προξ. Κορομηλά, Νικ. Γερμανού, Τσιμισκή, Παύλου Μελά και από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

«Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Λίγα λόγια για την ταινία

Αρχίζουν αύριο Δευτέρα (5/12) στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα της χολιγουντιανής ταινίας δράσης «Dirty Angels», με πρωταγωνίστρια την Eva Green και σκηνοθέτη τον Martin Campbell, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων και δύο ταινίες James Bond.
Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η ταινία έχει κόστος της τάξης των 35 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 25 εκατομμύρια θα δαπανηθούν στην περιοχή αρμοδιότητάς του, ενώ γυρίσματα θα γίνουν στα στούντιο στη Θέρμη, στο Ασβεστοχώρι, στην Περαία, σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, στην ορεινή Χαλκιδική και σε άλλα σημεία.

«Μιλάμε για τουλάχιστον 250 νέες θέσεις εργασίας για την ταινία αυτή, Ελλήνων, ανθρώπων ικανών, νέων που πλέον ενώ τόσα χρόνια δεν είχαν πού να εργαστούν με βάση τις σπουδές τους, βρίσκουν τρόπο και απορροφώνται μέσα από αυτήν την κινητικότητα. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν τρεις μήνες στην Ελλάδα. Στη συνέχεια η ταινία θα ολοκληρωθεί στο Μαρόκο και στο post production, η Θεσσαλονίκη θα πρωταγωνιστήσει και σε αυτήν την ταινία» είχε επισημάνει ο περιφερειάρχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν για τα γυρίσματα της ταινίας «Dirty Angels»

Θεσσαλονίκη: Αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας Dirty Angels

Χόλιγουντ: Δύο νέες ταινίες στη Θεσσαλονίκη-Πού θα γίνουν τα γυρίσματα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top