Θεσσαλονίκη: Νηπιαγωγείο αντί για πολυκατοικία της Εκκλησίας, ζητούν κάτοικοι της 5ης Δημοτικής Κοινότητας

Θεσσαλονίκη: Νηπιαγωγείο αντί για πολυκατοικία της Εκκλησίας, ζητούν κάτοικοι της 5ης Δημοτικής Κοινότητας

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Την παραχώρηση οικοπέδου της Εκκλησίας που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου με την οδό Βασιλείου Χατζή, ζητούν κάτοικοι της 5ης Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας να χτιστεί νηπιαγωγείο στο σημείο και όχι πολυόροφη πολυκατοικία.

Ενάντια στην τσιμεντοποίηση ενός ακόμη αδόμητου οικοπέδου της Εκκλησίας τάσσονται κάτοικοι της 5ης Δημοτικής Κοινότητας που αγωνίζονται ώστε το οικόπεδο γνωστό ως πρώην «Μάρμαρα Μόσχου» στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, να αποδοθεί στον δήμο από την Εκκλησία της Ελλάδος στην οποία ανήκει και να στεγαστεί στο σημείο νηπιαγωγείο, καθώς στην περιοχή υπάρχει μεγάλη έλλειψη σχολικής στέγης.

Μέλη της σχετικής Πρωτοβουλίας Κατοίκων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, συναντήθηκαν σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, με τον χρόνο να πιέζει, καθώς όπως έγινε γνωστό, η Εκκλησία της Ελλάδος δημοπράτησε τον Ιανουάριο το οικόπεδο, σε διαγωνιστική διαδικασία που λήγει στις 22 Μαρτίου, προκειμένου να χτιστεί πολυόροφη οικοδομή από την οποία θα λάβει τουλάχιστον το 52% ως αντιπαροχή.
Το συγκεκριμένο οικόπεδο που ήταν χαρακτηρισμένο παλαιότερα ως χώρος σχολικής στέγης, αποχαρακτηρίστηκε με ενέργειες της Εκκλησίας καθώς ο δήμος ουδέποτε κατέβαλλε τη σχετική αποζημίωση.

Οι κάτοικοι, στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν εδώ και χρόνια, ζητούν από την Εκκλησία να παραχωρήσει το οικόπεδο, επιφάνειας περίπου 840τμ, προκειμένου να στεγαστεί νηπιαγωγείο εκεί, επισημαίνοντας τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα με τη σχολική στέγη, που έχουν ως αποτέλεσμα παιδιά να κάνουν μάθημα σε ημιυπόγεια ακόμα και σε χώρους του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Πέρα όμως από την ανάγκη για σχολική στέγη, υπογραμμίζουν τις μεγάλες επιπτώσεις που θα έχει για την περιοχή, η ανέγερση ακόμη μιας μεγάλης πολυκατοικίας, καθώς θα υπάρχουν περισσότερα αυτοκίνητα, περισσότεροι κάδοι για απορρίμματα, περισσότερη κίνηση και ακόμα λιγότερες διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης για τα ήδη υπάρχοντα αυτοκίνητα.

Για αυτόν τον λόγο, ζητούν την παρέμβαση του δήμου Θεσσαλονίκης, είτε με τον επαναχαρακτηρισμό του οικοπέδου, είτε με τη σύνταξη μελέτης για τις επιπτώσεις που θα είχε στην περιοχή η ανέγερση πολυώροφης πολυκατοικίας, ενώ σε κάθε περίπτωση ζητούν το θέμα να περιληφθεί προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Δείτε και τι ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρωξάνη Κωστατζίκη, κάτοικος της περιοχής και δικηγόρος στο επάγγελμα, που συμμετείχε στη σημερινή σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων:

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Αμφιλοχία (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Τζιπ τα πήρε όλα παραμάζωμα στην παραλιακή (VIDEO)

Διαρρήκτης μπήκε σε σπίτι κι άρχισε να ξηλώνει τις σωληνώσεις του καλοριφέρ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top