Θεσσαλονίκη: Ο Κ. Χατζηδάκης στο 1ο σούπερ μάρκετ φιλικό σε άτομα με οπτική αναπηρία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ο Κ. Χατζηδάκης στο 1ο σούπερ μάρκετ φιλικό σε άτομα με οπτική αναπηρία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το πρώτο σούπερ μάρκετ φιλικό σε άτομα με οπτική αναπηρία, που δημιούργησε η Μασούτης Α.Ε κοντά στην σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκε πριν από λίγο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Τον υπουργό, υποδέχτηκαν ο γενικός διευθυντής της Μασούτης Α.Ε. Θεόδωρος Γεροστεργιούδης,στελέχη του καταστήματος, αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου, ενώ αμέσως μετά ξεναγήθηκε στους χώρους του σούπερ μάρκετ.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ Χατζηδάκης είχε την ευκαιρία να δει αναλυτικά τόπος λειτουργούν τα βοηθήματα για τα άτομα με οπτική αναπηρία και πώς αυτά βοηθούνται ώστε να κάνουν τις αγορές τους με πολύ πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Εξέφρασε μάλιστα την έκπληξη του για την αποτελεσματικότητα μιας σχετικής εφαρμογής που χρησιμοποιούν τα άτομα με οπτική αναπηρία, δοκιμάζοντας και ο ίδιος να σκανάρει προϊόντα.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναφερόμενος στο εγχείρημα αυτό της Μασούτης Α.Ε, έκανε λόγο για ένα παράδειγμα έμπρακτης ευαισθησίας προς τα άτομα με οπτική αναπηρία, για ένα μηχανισμό που βοηθάει τα άτομα με τυφλότητα να μπορούν να ψωνίσουν όπως ψωνίζει όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

Συνεχάρη τόσο την επιχείρηση και τον κ.Γιάννη Μασούτη για την ευαισθησία, όσο και τον εκπαιδευτή τυφλών Θανάση Σιδέρη που συνέβαλε και ο ίδιος για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας , όπως επίσης και το ΕΚΕΤΑ, καθώς όπως είπε όλοι μαζί συνέβαλαν έτσι ώστε η ανθρωπιά να γίνει πράξη.

“Θέλω να πιστέψω ότι καθώς περνάνε οι μήνες και τα χρόνια, αυτό εδώ δεν θα είναι ένα παράδειγμα για να το συζητάμε, αλλά θα γίνει σταδιακά κανόνας ” είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο εκπαιδευτής τυφλών Θανάσης Σιδέρης που επίσης έχει οπτική αναπηρία, ευχαρίστησε θερμά την επιχείρηση, για την ευκαιρία που όπως είπε του δίνει, να μπορεί να πηγαίνει ανεξάρτητα στο σούπερ μάρκετ και να μπορεί να κάνει τις αγορές του με ασφάλεια και ισότιμα.

Ως μέλος της ομάδας που συνέβαλε στην υλοποίηση αυτού του project, ευχήθηκε να υιοθετηθεί κάτι αντίστοιχο και από άλλες επιχειρήσεις ώστε να υπάρχει προσβασιμότητα στα άτομα με οπτική αναπηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Μασούτης εγκαινίασε το πρώτο σουπερμάρκετ στην Ελλάδα φιλικό για άτομα με οπτική αναπηρία

Μασούτης: Στη Θεσσαλονίκη το 1ο σούπερ μάρκετ φιλικό σε άτομα με οπτική αναπηρία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top