Θεσσαλονίκη: Πορεία ενάντια στην υποβάθμιση της Τέχνης μ’ ένα ξεχωριστό δρώμενο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Πορεία ενάντια στην υποβάθμιση της Τέχνης μ’ ένα ξεχωριστό δρώμενο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται αυτή την ώρα από καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον Πολιτισμό.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Νεότερη ενημέρωση 14.05: Οι διαδηλωτές έφτασαν στο ΥΜΑΘ και φωνάζουν συνθήματα κατά του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022.

Συλλαλητήριο ενάντια στην υποβάθμιση της  Τέχνης σημειώνεται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με δεκάδες καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον τομέα του πολιτισμού να έχουν «βγει» στους δρόμους και να εκφράζουν την αντίθεση τους με την έκδοση του προεδρικού διατάγματος 85/2022.

Μέλη του Συντονιστικού Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, σπουδαστές/ -στριες του ΚΘΒΕ, μαθητές καλλιτεχνικών σχολείων, καθηγητές, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Σύλλογος υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλαδος και ο Σύλλογος Αρχαιολόγων Ελλάδος συγκεντρώθηκαν σήμερα, Πέμπτη (2/2) στο άγαλμα του Ε. Βενιζέλου, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος 85/2022, διότι με την συγκεκριμένη έκδοση τα πτυχία των αποφοίτων δραματικών σχολών εξισώνονται με τα απολυτήρια Λυκείου.

«Ήρθαμε σήμερα να συμπαρασταθούμε στους καλλιτέχνες, διότι είμαστε αντίθετοι ως προς το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, γιατί υποβιβάζει τις ελληνικές σπουδές και ουσιαστικά είναι ακόμη ένα νομοθετικό μέτρο, που βάλει ενάντια στον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία», τόνισε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Γιάννης Καρλιάμπας.

Στα αιτήματα τους οι διαδηλωτές, μιλούν για ίδρυση ανώτερης βαθμίδας για τις παραστατικές τέχνες, την άμεση επίλυση στο ζήτημα των διπλωμάτων από το 2003 και μετά, καθώς και άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού για την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος 85/2022.

Δρώμενο με ξεχωριστό μήνυμα από τους καλλιτέχνες

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ομάδα καλλιτεχνών δημιούργησε ένα εντυπωσιακό δρώμενο, στέλνοντας το μήνυμα προς το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα θα έπρεπε να είχε καταψηφιστεί ήδη.

 

Επιπρόσθετα, οι διαδηλωτές βρίσκονται στην οδό Εγνατία και στη στη συνέχεια θα κατευθυνθούν από την οδό Αγίας Σοφίας στην οδό Τσιμισκή, με τελικό προορισμό το ΥΜΑΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο-Στους δρόμους οι καλλιτέχνες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο-Στους δρόμους οι καλλιτέχνες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top