Θεσσαλονίκη: Πορεία εργαζομένων στον ΟΑΣΘ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Πορεία εργαζομένων στον ΟΑΣΘ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου πραγματοποίησαν νωρίτερα εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι στάση εργασίας πραγματοποιεί σήμερα, μέχρι τις 14.00 το Συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται πως δεν θα λειτουργήσει ούτε το προσωπικό ασφαλείας. Το τελευταίο λεωφορείο θα φύγει στις 9 παρά πέντε από την αφετηρία του και το πρώτο λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι.

Η παύση της χορήγησης των επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας και θέσεως ευθύνης, ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, για τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ, οι οποίοι είχαν ήδη προειδοποιήσει για νέες κινητοποιήσεις επειδή καθυστερεί η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Έτσι, επίσημα ο ΣΕΟΑΣΘ ανακοίνωσε στάση εργασίας για σήμερα από τις 9:00 έως τις 2:00 το μεσημέρι.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης του ΟΑΣΘ, που μιλάει για αιφνιδιαστική τακτική, προειδοποιώντας ότι θα ζητήσει να κηρυχθεί η στάση εργασίας παράνομη και καταχρηστική, έχοντας ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες.

Η ανακοίνωση του ΣΕΟΑΣΘ
“Σε μια περίοδο αλλεπάλληλων μειώσεων που έχουμε υποστεί, σε μια περίοδο που κι εμείς όπως όλη η χώρα πιέζεται ασφυκτικά από αλλεπάλληλα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που οδηγούν σε ασφυξία και οικονομικό στραγγαλισμό χιλιάδες εργαζόμενους φέρνοντάς μας ακόμη και κάτω από τα όρια της φτωχοποίησης, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο εμπαιγμός και κοροϊδία από Διοίκηση Ο.Α.Σ.Θ. και συναρμόδια Υπουργεία προς τους εργαζόμενους.

Μήνες τώρα με προφάσεις και προσκόμματα καθυστερούν την συμφωνημένη κατά τ’άλλα υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αντί αυτού, συνεχίζουν την εκδικητικότητα και τον εμπαιγμό κατά των εργαζομένων, κόβοντας τώρα και τα νομοθετημένα επιδόματα ανθυγιεινού και θέσεως ευθύνης στους δικαιούχους με το αιτιολογικό ότι δεν έχει εκδοθεί σχετικά Κ.Υ.Α.

Ο ορισμός του παραλόγου στο μεγαλείο του!!!

Την αδιαφορία και την αμέλεια των διοικήσεων και των Υπουργείων που από το 2017 δεν προχώρησαν στο αυτονόητο ως όφειλαν, έρχονται τώρα και τιμωρούν τους εργαζόμενους!!!

Φτάνει πια!!!

Έχουν εξαντλήσει τα όρια υπομονής των εργαζομένων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς την καθιστούμε σαν μοναδική υπεύθυνη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού καθώς με τις ενέργειές τους μας ωθούν σε συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις”.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΣΘ
“Την τακτική του αιφνιδιασμού επιλέγει για μία ακόμα φορά το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, το οποίο χωρίς την οποιαδήποτε προειδοποίηση προκήρυξε νέα στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή, 8 Απριλίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Ο ΟΑΣΘ κινεί άμεσα τις νομικές διαδικασίες προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και επισημαίνει προς το Συνδικάτο ότι ταλαιπωρώντας το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης δεν θα επιλυθούν τα όποια προβλήματα των εργαζομένων, αντιθέτως θα έχουν απέναντι τους το σύνολο των πολιτών.

Οι υπηρεσίες του Οργανισμού ετοιμάζουν δρομολόγια ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ οφείλει να διαθέσει το προσωπικό”.

Δείτε τις φωτογραφίες του GRTImes:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παράσυρση πεζού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top