Θεσσαλονίκη: Πορεία Φοιτητικών Συλλόγων στο κέντρο της πόλης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Πορεία Φοιτητικών Συλλόγων στο κέντρο της πόλης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα (21/10) οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης μέσω της οποίας ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών, δωρεάν αναλώσιμα μέσα ατομικής προστασίας, να αξιοποιηθούν τα κτίρια της ΔΕΘ όπως και τα αναξιοποίητα κτίρια που ανήκουν στο Πανεπιστήμιο.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Επίσης ζητούν να μην υπάρξει «ούτε σκέψη για αποκλεισμό των μετεγγραφέντων από την εκπαιδευτική διαδικασία» καθώς επίσης και «να μην απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας κατά την είσοδο στο κτίριο».

Αφορμή για της σημερινή κινητοποίηση αποτέλεσε η απόφαση της κοσμητείας του ΣΘΕ να αναστείλει προσωρινά τις δια ζώσης εκπαιδευτικές διαδικασίες την περασμένη Πέμπτη (14/10), «επιβεβαιώνοντας» όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «αυτό που εξ αρχής οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν επισημάνει: ότι η κυβέρνηση, οι πρυτανικές αρχές και οι διοικήσεις των σχολών έχουν μεγάλη ευθύνη για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου της υγείας των φοιτητών». “Διεκδικούμε σπουδές στο ύψος των αναγκών μας” ανέφερε μεταξύ άλλων το κεντρικό πανό της πορείας.

Η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως η Αγίας Σοφίας και η Εγνατία και κατέληξε στο πλακόστρωτο της Καμάρας.

Κατά τη διάρκειά της, οι ταχύτητες των οδηγών που κινούνταν στην περιοχή μηδένισαν, δημιουργώντας ένα μικρό κυκλοφοριακό κομφούζιο, όμως γρήγορα μετά το τέλος της κινητοποίησης, η κυκλοφορία επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ