Θεσσαλονίκη: Προετοιμασίες για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – Στήνονται οι εξέδρες (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Προετοιμασίες για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – Στήνονται οι εξέδρες (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, με τις εξέδρες των επίσημων να έχουν ήδη ξεκινήσει να στήνονται στην Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η παρέλαση αναμένεται να γίνει από τμήματα μαθητών και σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ, ωστόσο, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, σχετικά με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του εορτασμού, στις 25 Οκτωβρίου θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, και λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

Στις 26 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου.

Στις 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση μαθητών, παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών.

Πριν από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου από αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών και σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ., θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι, το όλο πρόγραμμα ενδέχεται να εμπλουτιστεί και με άλλες εκδηλώσεις ή να προσαρμοστεί με το πρόγραμμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top