Θεσσαλονίκη: Ψαράς έβγαλε γοφάρι πάνω από κιλό (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ψαράς έβγαλε γοφάρι πάνω από κιλό (VIDEO)

Παραλία Θεσσαλονίκης, δίπλα από την προβλήτα Α του λιμανιού. Ο ψαράς ρίχνει και ξαναρίχνει με το καλάμι του το δόλωμα και μετά από αρκετές προσπάθειες η τύχη του χαμογελάει. Βγάζει από τη θάλασσα, ένα ωραιότατο γοφάρι, λίγο πάνω από κιλό και χαμογελά με ικανοποίηση.

Το ψάρεμα για τους ερασιτέχνες αλιείς, έχει μόλις λίγα 24ωρα που επιτράπηκε ξανά – με τους όποιους περιορισμούς και μπερδέματα – και όπως ήταν επόμενο, η παραλία της Θεσσαλονίκης γέμισε ξανά ψαράδες με καλάμια.

Από ότι φαίνεται, ο Θερμαϊκός συνεχίζει να “κρατάει” καλά ψάρια και αυτό απέδειξε σήμερα, ανήμερα της εθνικής επετείου, της 25ης Μαρτίου, ένας ψαράς που χρησιμοποιούσε το καλάμι του με την τεχνική του spinning (συρτής απ` έξω με απλά λόγια) με ψεύτικο δόλωμα.

Ο συγκεκριμένος ψαράς λοιπόν, λίγο μετά τις 3μμ, αφού προσπαθούσε ξανά και ξανά, ρίχνοντας προς ένα συγκεκριμένο σημείο, τελικά “αποζημιώθηκε”. Κάποια στιγμή το καλάμι του βάρυνε και η μύτη του άρχισε να χτυπάει δυνατά, πράγμα που σήμαινε μόνο ένα πράγμα… Το ψάρι είχε πιαστεί και η διαδικασία για να βγει έξω ήταν σε εξέλιξη. Με προσεκτικές κινήσεις κατάφερε να φέρει το ψάρι κοντά του και με τη βοήθεια ενός ακόμη ατόμου, να το βγάλει στη στεριά.

Τελικά, όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο για ένα ωραιότατο γοφάρι, βάρους (όπως το υπολόγισε ο έμπειρος ψαράς) περίπου 1,2 κιλών. Σαφώς και το συγκεκριμένο δεν ήταν από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν, καθώς τα γοφάρια μπορούν να ξεπεράσουν σε μήκος το ένα μέτρο και σε βάρος τα 10-20 κιλά, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι θα αποτελέσει έναν εκλεκτό μεζέ για το πιάτο του ψαρά.

Δείτε το βίντεο από τη “σύλληψη” του ψαριού:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ