Θεσσαλονίκη: “Χάος” από μολότοφ στο Τούρκικο προξενείο μετά το τέλος της πορείας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: “Χάος” από μολότοφ στο Τούρκικο προξενείο μετά το τέλος της πορείας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Επεισόδια μεταξύ ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία μνήμης  του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησαν στο ύψος του Τούρκικου Προξενείου και επεκτείνονται και σε άλλα σημεία του κέντρου.

Συγκεκριμένα μετά το τέλος της πορείας, άτομα που μετείχαν σε αυτή ανέβηκαν από την Καμάρα στην Αγίου Δημητρίου και άρχισαν να πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο.

Οι μολότοφ που πετάχτηκαν ήταν δεκάδες και ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί από τους κουκουλοφόρους ρίψεις βεγγαλικών.

Αυτή τη στιγμή τα επεισόδια που ξεκίνησαν από το Τούρκικο Προξενείο έχουν επεκταθεί στους πάνω δρόμους από την Αγίου Δημητρίου, όπως η Ολυμπιάδος, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ρίψεις χημικών και κρότου λάμψης προκειμένου να απωθήσουν το πλήθος.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τα άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους έριξαν κάδους προκειμένου να δημιουργήσουν οδοφράγματα και έπειτα συνέχισαν τις ρίψεις μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή η οδός Ολυμπιάδος θυμίζει πεδίο μάχης με φωτιές σε κάδους και δεκάδες αντικείμενα πεταμένα στο οδόστρωμα.

Παράλληλα με την ανασύνταξή τους οι αστυνομικές δυνάμεις “χτενίζουν” το κέντρο και προχωρούν σε προσαγωγές με τον μέχρι τώρα αριθμό να ανέρχεται τουλάχιστον στις 10. 

Στη “μάχη” της κατάσβεσης των εστιών φωτιάς που προκλήθηκαν από τις μολότοφ στην οδό Ολυμπιάδος, έχει ριχτεί και το όχημα ρίψης νερού “Αίαντας”, το οποίο ήταν σε επιφυλακή, καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top