Θεσσαλονίκη: «Σαρώνουν» το εργοτάξιο με τις οβίδες – Επί τόπου Στρατός και ΕΛ.ΑΣ. (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: «Σαρώνουν» το εργοτάξιο με τις οβίδες – Επί τόπου Στρατός και ΕΛ.ΑΣ. (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εκ νέου ελέγχους πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο εργοτάξιο της Λέοντος Σοφού στη Θεσσαλονίκη, μέλη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς του Στρατού (ΤΕΝΞ), προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει επιπλέον εκρηκτική ύλη.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Κοσμίδου

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την είσοδο του εργοταξίου και δεν επιτρέπουν τη διέλευση στους περαστικούς, ενώ στο σημείο βρίσκεται και στρατιωτικό όχημα με γιατρό για λόγους ασφαλείας.

Θυμίζουμε ότι στο σημείο είχαν εντοπιστεί την προηγούμενη εβδομάδα τρεις οβίδες του Β Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες απομακρύνθηκαν και εξουδετερώθηκαν.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί σύμφωνα με πληροφορίες κάποια επιπλέον εκρηκτική ύλη, οι έρευνες γίνονται προληπτικά, με το κλιμάκιο της ΤΕΝΞ να “χτενίζει” με το σκαπτικό μηχάνημα το έδαφος.

Στο συγκεκριμένο οικόπεδο επί της οδού Λέοντος Σοφού θα ανεγερθεί πολυώροφο ξενοδοχείο.

Στη διάρκεια των εκσκαφών που γίνονται παρουσία και αρχαιολόγου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, έχουν βρεθεί τμήματα υπόγειων παλαιότερων κατασκευών, του 20ου αιώνα, τα οποία δεν έχουν αρχαιολογική αξία και ως εκ τούτου κατεδαφίστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Και τρίτο βλήμα Β’ ΠΠ εντοπίστηκε σε εργοτάξιο της Λ. Σοφού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε και δεύτερο βλήμα σε εργοτάξιο στη Λ. Σοφού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top