Συναυλίες, αερόστατο, ρομπότ και δωρεάν φρούτα και λαχανικά για 2.000 μαθητές περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «γιορτής των λαϊκών αγορών» που διεξάγεται σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα 94 χρόνια λειτουργίας του θεσμού.
Αφιερωμένη στους καταναλωτές που στηρίζουν εδώ και δεκαετίες τον θεσμό των λαϊκών αγορών, είναι η σημερινή γιορτή που διοργανώνουν οι επαγγελματίες, οι παραγωγοί και οι έμποροι των λαϊκών στην πλατεία Αριστοτέλους.
Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και με αφορμή τη συμπλήρωση 94 ετών λειτουργίας του θεσμού, η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης διοργάνωσε τη σημερινή γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί το βράδυ και ένα μεγάλο αερόστατο στη μέση της πλατείας που μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών.
Συγκεκριμένα, από τις 9.00πμ άρχισε σειρά δράσεων για παιδιά δημοτικού με θεατρικά παιχνίδια, μουσικοχορευτικούς διαγωνισμούς, κλόουν, ζογκλέρ και άλλες εκπλήξεις.
Δύο χιλιάδες μαθητές θα παραλάβουν δωρεάν φρούτα και λαχανικά, ενώ ρομπότ θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια με θέμα την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
Την ίδια ώρα, γιατροί θα πραγματοποιούν ενημερώσεις για τις διατροφικές συνήθειες, Σεφ θα φτιάχνει γευστικά γεύματα με ρύζι και λαχανικά και θα γίνει κλήρωση για 12 ποδήλατα.
Στις 13.30 θα εμφανιστεί ο ράπερ Ισορροπιστής, ο οποίος μάλιστα εργάζεται στις λαϊκές αγορές.
Από τις 17.00 και μέχρι το βράδυ, μπάντες θα παίζουν δημοτικά και ποντιακά τραγούδια και χορούς με τη συμμετοχή των: Γιώργο Σιδηρόπουλο, Παναγιώτη Ασλανίδη, Μπάμπη Ιορδανίδη.
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μεγάλη συναυλία με τους Μάκη Δημάκη και Γιώργο Αξά.
Για μια γιορτή που οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών θέλουν να καθιερώσουν και να γίνεται κάθε χρόνο, έκανε λόγο ο Άγγελος Δερετζής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας -Θεσσαλίας – Θράκης.
Όπως είπε, μέσα από τη γιορτή οι έμποροι και οι παραγωγοί των λαϊκών θέλουν να ευχαριστήσουν τους καταναλωτές που στέκονται στο πλευρό τους τόσα χρόνια, ενώ στόχο είναι να μάθουν και τα μικρά παιδιά τι είναι οι λαϊκές μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση.
Από την πλευρά της η Μελίνα Δερμεντζοπούλου, αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Περιφέρειας στη γιορτή, γιατροί της οποίας μαθαίνουν στα παιδιά τον υγιεινό τρόπο διατροφής, μέσα από σύγχρονες μεθόδους όπως το ρομπότ που βρίσκεται στο σταντ της αντιπεριφέρειας και το παιχνίδι με την πυραμίδα της διατροφής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη.
Διαβάστε επίσης: Η γιορτή των λαϊκών αγορών την Δευτέρα 29/5 στην πλατεία Αριστοτέλους – Πλήθος εκδηλώσεων και συναυλία με Δημάκη