Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα από την ΑΡΣΙΣ

Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα από την ΑΡΣΙΣ

«Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στον κόσμο χωρίς σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψαν οι συμμετέχοντες σε σεμινάριο εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο τετραήμερο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί επιστήμονες και νέοι εργαζόμενοι από όλη τη χώρα και οι θεματικές ενότητές του αφορούσαν την ιστορική καταγωγή της έννοιας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις μεθόδους εκπαίδευσης, τη γνωριμία και την εξάσκηση στο εγχειρίδιο Compass (πυξίδα).

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραμένουν ψηλά στην ατζέντα και αποτελούν σταθερή παράμετρο του Συμβουλίου της Ευρώπης», τονίζει, σε ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ, η εκπαιδευτική σύμβουλος του ευρωπαϊκού οργανισμού Μαρία Κουτάτζη.

«Έχουμε προβλήματα στην εφαρμογή, αλλά το θέμα είναι να μην καταπατώνται πολλά και ταυτόχρονα» προσθέτει.

Σύμφωνα με την εκπαιδεύτρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΑΡΣΙΣ, Φαίη Πανουσοπούλου, «οφείλουμε να γνωρίζουμε και να διαδώσουμε τη γνώση ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα τα δικαιούται κάθε άτομο από τη στιγμή της γέννησής του, απλώς και μόνο επειδή είναι ανθρώπινο ον. Παιδιά που εντοπίστηκαν από την ΑΡΣΙΣ να ζουν στους δρόμους δεν ήξεραν καν ότι είναι δικαίωμά τους να πάνε στο σχολείο ή θεωρούσαν κανονικότητα το να δουλεύουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 51χρονου από πτώση δέντρου στην Κρήτη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μπάσκετ: Πρόβα τζενεράλε απέναντι στην Τουρκία για την Εθνική Ανδρών-Ανακοινώθηκε sold out

Θεσσαλονίκη: Κακόβουλη επίθεση από χάκερ δέχτηκε ο Βουλευτής Δημήτρης Κούβελας 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top