Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια ο Κ. Τσιάρας για την ηχογράφηση ποινικών δικών (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια ο Κ. Τσιάρας για την ηχογράφηση ποινικών δικών (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συνάντηση με τους προϊσταμένους των δικαστηρίων και των εισαγγελέων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Σκοπός είναι να παρουσιαστεί  το σύστημα  ηχογράφησης των ποινικών δικών και να συζητηθεί η  επαναλειτουργία των δικαστηρίων  στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω του κορωνοιού.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης 

Ενδεικτική ήταν η περίπτωση πολυπρόσωπης  δίκης που διεξήχθη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αφού πρώτα υποβλήθηκαν σε rapid test όλοι οι διάδικοι, όπως έγραψε το Grtimes.

Τον κ. Τσιάρα υποδέχτηκε στην πλαϊνή  είσοδο των δικαστηρίων, ο πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νάστας.

Στο περιθώριο της συνάντησης στο τραπέζι της συζήτησης αναμένεται να τεθεί και το θέμα του νέου Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφτηκε και το ιατρείο που δημιουργήθηκε στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου, με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα συνεχίζει τον βηματισμό της προς την ψηφιακή εποχή. Σήμερα, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε σήμερα (28/5), η ψηφιακή απομαγνητοφώνηση των πρακτικών των ποινικών δικαστηρίων. Πρόκειται για μια προσπάθεια, η οποία δείχνει ότι πλέον με την επέκταση της απομαγνητοφώνησης υλοποιούμε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα το οποίο θα διευκολύνει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των δικαστηρίων αποφορτίζοντας ένα πολύ μεγάλο κομμάτι κυρίως τους γραμματείς δικαστικούς υπαλλήλους.

Είναι βεβαίως σημαντικό το γεγονός ότι πέραν των μεγάλων δικαστηρίων, η συγκεκριμένη απομαγνητοφώνηση επεκτείνεται πλέον και στα υπόλοιπα δικαστήρια της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, εμπεδώνεται μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία λειτουργίας στον χώρο της ελληνικής Δικαιοσύνης, κάνοντας βήματα προς την ψηφιακή εποχή» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κ. Τσιάρας στο διάστημα της επίσκεψής του.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ