Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας και την Πέμπτη από τους εργαζόμενους στο Μετρό 

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας και την Πέμπτη από τους εργαζόμενους στο Μετρό 

Στην προκήρυξη στάσης εργασίας την Πέμπτη (8/12) από τις 12:00 έως και τις 15:30 για το προσωπικό που εργάζεται στον Κατασκευαστικό Τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης, προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων, με αίτημα τις αυξήσεις στους μισθούς και την επάρκεια στα μέσα ατομικής προστασίας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου: 

Σήμερα 05/12/22 μαζευτήκαμε στο εργοτάξιο της Βενιζέλου στο μνημείο των καπνεργατών που το Μάιο του 1936 12 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Δεκέμβριος του 2022 και ακόμα οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους, για καλυτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές.

Από το 2016 με τον ερχομό του νεου Αναδοχου στο Μετρο Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι υπέστησαν μειώσεις έως και 40%, με υποσχέσεις ότι με την Επανεκκινηση του Εργου οι αμοιβές θα επανέλθουν σταδιακά σε πρωτύτερα επίπεδα, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει εδώ και 7 χρόνια, αντίθετα έχει συρρικνωθεί το προσωπικό των εργαζομένων στην ανάδοχο εταιρεία για λογους μειωσης του κοστους Κατασκευης με, κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων λόγω υποστελεχωσης βασικων και κρισιμων ειδικοτητων για την αποπερατωση του, καθως και σημαντικη ελλειψη στα στοιχειώδη μέτρα ατομικής προστασίας όπως παπούτσια γάντια και λοιπο εξοπλισμό.

Τα τελευταία χρόνια Δεν έχουν γίνει σεμινάρια απεγκλωβισμού σε περίπτωση ατυχήματος ή πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική υπηρεσία σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία.
Δεν έχουν γίνει σεμινάρια από τον γιατρό εργασίας για άμεση περίθαλψη πιθανού τραυματία.

Ζητάμε από την ανάδοχο εταιρεία να επαναφέρει τους μισθούς όπως είχε υποσχεθεί εδώ και τόσο καιρό πράγμα το οποίο δεν έχει κάνει.
Ζητάμε την επαρκεια στα μέσα ατομικής προστασίας και ασφαλειας στους χώρους εργασίας.
Το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να περάσουν στους εργαζόμενους και να τους εκφοβίσουν με πιθανώς απολύσεις.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Να πάρουν πίσω την απόλυση του ταμία συνδικάτου οικοδομών από υπεργολάβο του έργου.

Έχουμε φτάσει στο 2022 και ακόμα συζητάμε για το πότε θα είναι σε λειτουργία το μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ έπρεπε ήδη , να έχουν βρεθεί κονδύλια, να έχουν δημοπρατηθεί και να έχουν αρχίσει οι εργασίες για τις επεκτάσεις δυτικά και προς αεροδρόμιο.
Για τις όποιες καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου καμία ευθύνη δεν φέρουν οι εργαζόμενοι για αυτό.
Όπως λένε και οι Αμερικάνοι follow the money για να βρεις την αλήθεια.
Ποιος πληρώνει, με ποιανού υπαιτιότητα και ποιος απολαμβάνει εκατομμύρια.

Όπως η ανάδοχος εταιρεία ζητάει αναπροσαρμογή των τιμολογίων λόγω αυξημένου κόστους υλικών και καυσίμων λόγω ενεργειακής κρίσης, έτσι και εμείς για τους ίδιους λόγους ζητάμε αναπροσαρμογή στο μεροκάματο γιατί πρωτίστως η παγκόσμια οικονομική και ενεργειακή κρίση πλήττει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
ΚΎΡΙΟΙ Ο ΜΉΝΑΣ ΔΕΝ ΒΓΑΊΝΕΙ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ για ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους του Μετρό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top