Θεσσαλονίκη: Στη μάχη κατά του κορωνοϊού μπαίνει (ξανά) η Αρωγή

Θεσσαλονίκη: Στη μάχη κατά του κορωνοϊού μπαίνει (ξανά) η Αρωγή

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Τη συνεργασία του με τον ιδιωτικό τομέα, επεκτείνει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να στηρίξει τη «μάχη» κατά του κορωνοϊού, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο, όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, και κατόπιν εισήγησης των διοικητικών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος υπέγραψε σήμερα συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.

Συγκεκριμένα, οι παρακάτω ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν, μαζί με το προσωπικό τους για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19:

  • Διακόσιες κλίνες από Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ανώνυμη Εταιρία στη Θεσσαλονίκη
  • Είκοσι κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στο Βόλο
  • Τριάντα κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα

Επίσης για non Covid ασθενείς, οι παρακάτω κλινικές διαθέτουν:

  • Η ιδιωτική κλινική στο Βόλο δέκα κλίνες και δύο κλίνες Εντατικής Θεραπείας
  • Η ιδιωτική κλινική στη Λάρισα, τριάντα κλίνες για παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά και τέσσερις κλίνες ΜΕΘ

Αύριο η ανακοίνωση Euromedica – Αρωγής

Όπως σας έχει ενημερώσει εδώ και δύο ημέρες το GRTimes η ιδιωτική κλινική που επιστρατεύεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να νοσηλεύσει ασθενείς με Covid -19, είναι το Κέντρο Αποκατάστασης του Ομίλου Euromedica «Αρωγή».

Η εν λόγω ιδιωτική κλινική είχε στηρίξει την προσπάθεια του ΕΣΥ και στο προηγούμενο κύμα πανδημίας που σάρωσε τη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας κλίνες και βοήθεια στα γεμάτα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς.

Προς το παρόν επίσημη επιβεβαίωση από την πλευρά του ομίλου για το γεγονός δεν υπάρχει, ωστόσο αυτό -όπως μας ενημέρωσαν στελέχη της κλινικής – αναμένεται να συμβεί κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να ενημερώνονται γιατροί και νοσηλευτές.

Ταυτόχρονα υπάρχουν επαφές με τις διοικήσεις και άλλων δημόσιων νοσοκομείων όπως ο Άγιος Δημήτριος, το Γ. Γεννηματάς και ο Άγιος Παύλος, έτσι ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα να φιλοξενήσουν περιστατικά με κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top